Ontdek de Altmühltal

Fietsroute 753187

Aangeboden door:

5208 67

Omschrijving

Ga lekker op pad door een schitterend landschap dat wordt doorsneden door de slingerende rivier de Altmühl. Dit zacht glooiende gebied vormt het perfecte decor voor een fietstocht voor actievelingen en natuurliefhebbers. Onderweg geniet je van de mooiste natuurverschijnselen.

Fietsen door prachtige landschappen
De Altmühltal-Radweg is een van de populairste fietsroutes van Duitsland. Deze sprookjesachtige route neemt je mee vanuit Rothenburg ob der Tauber naar Einthal over een afstand van ruim 240 kilometer. Tijdens je tocht kom je onder andere langs indrukwekkende Jurarotsen zoals de Burgsteinfelsen bij Dollnstein en zonnige heidevelden met jeneverbesstruiken. Verder fiets je langs de rivier van Gunzenhausen door het natuurpark Altmühltal naar de Beierse Donau in Kelheim. Op de gehele route bevind je je dicht bij de natuur en ver weg van de bewoonde wereld vol drukte en autoverkeer. Zo kun je eventjes helemaal tot rust komen. Ook is de route redelijk vlak en toegankelijk voor alle fietsers.

Tijd voor een pauze
Op de verschillende rustpunten langs de route kun je een pauze inlassen om nieuwe energie op te doen. Strijk neer in een gezellige Biergarten en geniet van regionale gerechten, lokale bieren en gastvrijheid. Neem ook de tijd om cultuur te snuiven in de verschillende sfeervolle steden waar je doorheen fietst op deze route.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bahnhofstraße, 91541, Rothenburg ob der Tauber, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Rothenburg ob der Tauber
Bahnhofstraße
91541 Rothenburg ob der Tauber
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Burgsteinfelsen bij Dollnstein

Burgsteinfelsen bij Dollnstein

VVV-idee

Deze torenachtige rots is een van de mooiste Beierse geologisc...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 753187 | Toegevoegd op 29-11-2017 | Laatst gewijzigd op 9-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding