Natuurlijk Bree

Fietsroute 752617

Aangeboden door:

586 19

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de rijke en afwisselende natuur rondom het Belgische Bree. Een tocht vol bossen, beekdalen én Bocholt, een mooi oud stadje.

Hasselterbroek
De route start aan de rand van Tongerlo. In dit mooie oude dorpje passeer je o.a. Sint-Pieterskerk die oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw stamt. Verderop rij je de landerijen in. Je komt een stukje door het Hasselterbroek, een natuurgebied waar je een mix van weilanden, kleine bossen en heideveldjes aantreft. Aan de Nederlandse kant van de grens rij je door het buitengebied van Stramproy met zijn bossen en weilanden.

Torenkruiers
Terug in België rij je door de Abeekvallei. Een schilderachtig landschap van uitgestrekte graslanden en oude hoeves waar je heerlijk rustig kilometers kunt maken. In Bocholt kun je o.a. de Sint-Laurentiuskerk uit 1476 bewonderen. De mergelstenen toren werd in 1910 bijna tien meter per rails verplaatst om de kerk te kunnen vergroten. De Bocholtenaren danken er hun bijnaam Torenkruiers aan. Bij Stad Bree kun je terecht voor meer info over deze regio.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

11
11 (Tongerlostraat, 3960, Bree, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

11
Jouw startpunt
Knooppunt 11
Tongerlostraat
3960 Bree
Plan route naar startpunt

Opitter

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 752617 | Toegevoegd op 23-11-2017 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding