Smakelijk Bree

Fietsroute 752616

Aangeboden door:

1064 64

Omschrijving

Rondom het Belgische Bree is het heerlijk fietsen door de vele stille natuurgebieden. Een tocht waar je honger van krijgt. Dat komt goed uit: in deze regio vind je vele plekjes waar je gezellig én goed kunt eten!

Abeekvallei
Als eerste kom je door de Abeekvallei, een schilderachtig landschap waar je heerlijk kilometers kunt maken. Wat hier meteen opvalt: de stilte! Je steekt even Nederland door, waarna je in België het Hasselterbroek binnen rijdt: een natuurgebied waar je een mix van weilanden, kleine bossen en heideveldjes aantreft. In Tongerlo zie je de Sint-Pieterskerk die oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw stamt.

Kasteelpark
In Opitter rij je door het in Engelse landschapsstijl aangelegde kasteelpark. Het in 1900 verrezen kasteel is afgebroken, wel zie je er een negentiende-eeuwse korenmolen die als woning dient. Even later fiets je het Itterdal in, een prachtig natuurgebied. In Reppel kom je langs bezienswaardigheden als de pastorij uit 1616, het Monshof en de eeuwenoude Reppelmolen. Ook zie je hier de opvallende Sint-Willibrorduskerk. Bij Stad Bree kun je terecht voor meer info over deze regio.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

11
11 (Tongerlostraat, 3960, Bree, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

11
Jouw startpunt
Knooppunt 11
Tongerlostraat
3960 Bree
Plan route naar startpunt

Opitter

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route, weinig verkeer, 100% genieten."

 geplaatst op:

Voor het eerst hier gefietst en vol verbazing genoten van de mooie natuur hier. Zelfs 2 reetjes gezien.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 752616 | Toegevoegd op 23-11-2017 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding