Fietsen door Heist-op-den-Berg

Fietsroute 752614

Aangeboden door:

1702 24

Omschrijving

Deze route neemt je mee door Heist-op-den-Berg, een charmant plaatsje in de Antwerpse Kempen. In het landelijke buitengebied geniet je van de rust en het natuurrijke landschap.

Heistse Berg
Vrij snel na het opstappen fiets je de Heistse Berg op: een 48 meter hoge heuvel die het hart van Heist-op-den-Berg vormt. Je ziet hier een aantal bezienswaardigheden, zoals het oude gerechtsgebouw en gemeentehuis, de veertiende-eeuwse Sint-Lambertuskerk en de pastorie uit 1769. Verderop kom je in het Hoogbergbos. Je kunt op zondagmiddag de watertoren beklimmen voor een uitzicht dat je bij helder weer tot aan Brussel en Antwerpen doet kijken.

Herenbossen
In het buitengebied fiets je door een aaneenschakeling van landbouwgronden en bosschages. Het is hier heerlijk rustig kilometers maken. Regelmatig zie je oude kapelletjes en Kempische hoeves. Tussen de knooppunten 67 en 94 rij je een stukje over de Kempen-Hagelandroute, een fietspad dat over een voormalige spoorlijn is aangelegd. Vervolgens rij je de Herenbossen in, een prachtig natuurgebied dat in de Netevallei ligt. Bij Toerisme Heist-op-den-Berg kun je terecht voor meer info over deze regio.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Heist-op-den-Berg (Speeltuintje Blauwe Wiebel, 2220, Heist-op-den-Berg, Flanders, Belgium)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Heist-op-den-Berg
Speeltuintje Blauwe Wiebel
2220 Heist-op-den-Berg
Plan route naar startpunt

Kattestraat
2220 Heist-op-den-Berg

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Heist op den Berg

Toerisme Heist-op-den-Berg

Bezoekerscentrum

De Antwerpse Kempen is de wandel- en fietsregio bij uitstek. J...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Dirk, Anders

op:

"zwaar tegen gevallen, constant langs gewone wijken tussen de huizen gereden, zeer veel langs ZEER drukke straten moeten rijden op fietspad gewoon afgescheiden door een witte lijn, zeer veel gevaarlijke banen moeten oversteken."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 752614 | Toegevoegd op 23-11-2017 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding