Van bloesem tot oogst door het Borgloonse kastelenlandschap

Fietsroute 752599

Aangeboden door:

3383 59

Omschrijving

Deze route leidt je langs de mooiste plekjes van de fruitregio Haspengouw rond Borgloon. Het decor fascineert het hele jaar door: van de bloesemzee in het voorjaar tot de plukrijpe vruchten in de oogsttijd – en de ongerepte stilte van de winter.

Borgloon?
Haspengouw is een vruchtbare regio met een rijk verleden. De Romeinen verdreven de Kelten en vanaf de derde eeuw drukten de kloosterordes hun stempel op de streek. In de middeleeuwen bouwde de adel grootse burchten en kastelen. Borgloon werd de hoofdstad van het Graafschap Loon. In het oosten zit de rijkdom onder de grond: mergel. De exploitatie van deze steen resulteert vandaag in een gigantisch netwerk van onderaardse gangen, 300 km lang.

Kastelen?
Haspengouw is een pittoreske, glooiende landstreek waar je ongekende rust en gemoedelijkheid vindt. Met maar liefst tien kastelen, uitgestrekte wijndomeinen, honderdduizend fruitbomen boordevol verse vruchten, een stroopfabriek, een abdij, gezellige straatjes en een ronduit prachtige natuur is dit puur genieten van historie in een prachtig landschap.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Borgloon (Stadhuis Markt z/n, 3840, Borgloon, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Borgloon
Stadhuis Markt z/n
3840 Borgloon
Plan route naar startpunt

Heks
3870 Heers

Oplaadpunt

Dorpsstraat
3830 Wellen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Borgloon - 3

Toerisme Borgloon

Bezoekerscentrum

De ontmoeting met Borgloon zou niet compleet zijn indien men n...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Lekker en mooi"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 752599 | Toegevoegd op 23-11-2017 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding