Fietsen langs kunst in het glooiende landschap van Borgloon

Fietsroute 752596

Aangeboden door:

1904 23

Omschrijving

Bijzonder: een fietsroute langs verschillende kunstwerken in de open ruimte van Borgloon. De kunstwerken laten je anders naar de omgeving kijken en tonen de verhalen die niet altijd onmiddellijk zichtbaar zijn.

Stadhuis
Je start bij Toerisme Borgloon in het mooie Stadhuis aan de historische Markt, waar je wordt geïnformeerd over fietsroutes en fietsverhuur. Borgloon is een gezellig stadje in het glooiend Haspengouw. Ooit was het een versterkte stad van waaruit de graven van Loon regeerden over hun graafschap. Op z'n hoogtepunt was het even groot als de huidige provincie Limburg! De naam Borgloon is samengesteld uit 'Borg' en 'Loon' wat betekent ‘burcht te midden van een beboste heuvel'.

Kerkje
Dan fiets je al snel naar de oude stoomstroopfabriek, waar tegenwoordig weer op ambachtelijke wijze stroop wordt gemaakt. Begin vorige eeuw was Borgloon de bakermat van de stroopfabricatie. Verderop ontdek je het doorkijkkerkje Reading between the Lines, dat bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. Afhankelijk van je positie, lost de kerk geheel of gedeeltelijk op in de omgeving. Van binnen naar buiten kijkend heb je een heel bijzonder zicht op het fruitlandschap!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Borgloon (Stadhuis Markt z/n, 3840, Borgloon, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Borgloon
Stadhuis Markt z/n
3840 Borgloon
Plan route naar startpunt

Heks
3870 Heers

Oplaadpunt

Dorpsstraat
3830 Wellen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Borgloon - 3

Toerisme Borgloon

Bezoekerscentrum

De ontmoeting met Borgloon zou niet compleet zijn indien men n...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

J.W.

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 752596 | Toegevoegd op 23-11-2017 | Laatst gewijzigd op 19-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding