Fietsroute vanuit de Gallo-Romeinse Villa van Mageroy

Fietsroute 751758

Aangeboden door:

1339 9

Omschrijving

Habay is een prachtige regio in de Ardennen. Je ontdekt er tal van bezienswaardigheden, van een Gallo-Romeinse villa tot een kasteel met vijvers en een informatiecentrum.

Mageroy Villa
De route gaat van start bij de Gallo-Romeinse Villa van Mageroy, een uitgestrekt agrarisch complex dat in gebruik is geweest van de 1e tot de 4e eeuw voor Christus. Het is een belangrijke opgraving voor de Gallo-Romeinse archeologie in België met een enorm visbassin, de grootste die op dit moment bekend is in het noorden van Gallië. Elke zomer worden opgravingen georganiseerd op deze site die nog steeds vol zit met nog te ontdekken plekjes. Bezoekers mogen meehelpen!

Vijvers
De villa ligt op het plateau van Magerois. Die naam herinnert aan het bestaan van oude vestigingen: het Latijnse Maceriae betekent ruïnes. Hiervandaan wandel je door oud en nieuw Habay, langs het kasteel van de Trapperie (privé domein) met zijn vijvers, de dijk en het waterreservoir van de Forges. Bij het Maison de la Pêche, aan de vijver van Bologna in Habay-la-Neuve, leer je alles over vissen en de ecologie van de waterwereld.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeren (Rue de Mageroy, 6720, Habay, Luxemburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeren
Rue de Mageroy
6720 Habay
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Moulin de Nobressart

Moulin de Nobressart

Museum

Deze bovenslag watermolen in Nobressart werd gebouwd in 1776. ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 751758 | Toegevoegd op 16-11-2017 | Laatst gewijzigd op 29-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding