In het spoor van Band of Brothers

Fietsroute 751753

Aangeboden door:

4291 27

Omschrijving

Het Land van Bastogne is een gebied waar je kunt genieten van een rijke en ongerepte natuur. Maar dit gebied is ook getekend door de Tweede Wereldoorlog. Liefhebbers van Band of Brothers ontdekken hier sporen van Easy Company.

War Museum
Bastogne (of Bastenaken) is een bruisende stad. De geschiedenis van Bastogne is echter vooral sterk verbonden met het Ardennenoffensief: de Slag om de Ardennen, in december 1944 en januari 1945. Plan hier zeker de tijd in om een bezoek te brengen aan de diverse monumenten en musea, zoals het Bastogne War Museum waar de route je al snel naartoe brengt. Er tegenover ligt de Mardasson, een monument in stervorm, een symbool voor de opoffering van de Amerikaanse soldaten.

Easy Company
Verderop vind je twee monumenten, opgericht voor soldaten die in de winter van 1944-1945 sneuvelden bij de verdediging van Bastogne tijdens de Battle of the Bulge. Langs de weg naar Foy vind je nog wat verder aan weerszijden van het bos schuttersputten van de Easy Compagnie van de 101ste Airborne Division. Dit regiment is vereeuwigd in Band of Brothers. In Foy zie je kogelgaten waar een sluipschutter werd uitgeschakeld door sergeant D. “Shifty” Powers: een vuurgevecht dat terugkomt in de serie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Place Merceny (Rue Joseph Renquin, 6600, Bastenaken, Luxemburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Place Merceny
Rue Joseph Renquin
6600 Bastenaken
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Centre Historique de Bastogne

Centre Historique de Bastogne

Museum

Het Bastogne War Museum is het belangrijkste museum over de Sl...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Pieter

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 751753 | Toegevoegd op 16-11-2017 | Laatst gewijzigd op 30-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding