Kempenroute 2: Door de bossen bij Bocholt

Fietsroute 749551

Aangeboden door:

1773 37

Omschrijving

Rondom Bocholt is het heerlijk fietsen door de vele uitgestrekte natuurgebieden van Grenspark Kempen-Broek. In het stadje zelf geniet je van de Limburgse gemoedelijkheid en historische bezienswaardigheden.

Kolisbos
De route start bij Toerisme Bocholt. Hier vlakbij staat de oude Sint-Laurentiuskerk, een laatgotische kruisbasiliek met een vijftiende-eeuwse toren die is opgetrokken in mergelsteen. Langs het lommerrijke kanaal rij je naar Berghei, een bos waar je de frisse geur van naaldbomen op kunt snuiven. Het aangrenzende Kolisbos en het verder gelegen Goolderheide zijn twee voormalige heidegebieden die vooral met grove dennen zijn beplant. Wat is het hier heerlijk stil!

Tungelerbeek
Van Bocholt tot Stramproy rij je door een mozaïek van akker- en graslanden, hier en daar zie je een bosje. Vlak voor knooppunt 45 kun je een bankje pakken en van het uitzicht over het dal van de Tungelerbeek genieten. Verderop fiets je door natuurgebied de Tungelerwallen, gevolgd door de bossen van Altweerterheide, de Ijzeren Man en de Laurabossen. Wat is Grenspark Kempen-Broek toch prachtig! Bij Toerisme Bocholt kom je meer te weten over deze mooie regio.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Gemeente Bocholt (Dorpsstraat , 3950, Bocholt, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gemeente Bocholt
Dorpsstraat
3950 Bocholt
Plan route naar startpunt

Parking

Bocholterstraat
3960 Bree

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Gemeente Bocholt

Gemeente Bocholt

Bezoekerscentrum

Bocholt is een parel in de Limburgse Kempen. Het stadje herber...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

trclauwers

geplaatst op:

DEZE ROUTE KAN JE INKORTEN vertrek vanuit Bree nemen we route 197 en zo nr 214 (hier is de start van de route)

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 749551 | Toegevoegd op 2-11-2017 | Laatst gewijzigd op 22-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding