Gelderland 13 | Het Grensland van Dinxperlo: Dinxperlo – Anholt ERFGOEDFESTIVAL

Fietsroute 747872

Aangeboden door:

3498 22

Omschrijving

Als er één dorpje is waarvan de geschiedenis verbonden is met de grens, is het wel Dinxperlo. Samen met het Duitse dorp Süderwick vormt Dinxperlo namelijk een tweelingdorp. Dit zijn dorpen die zo vergroeid zijn dat ze eigenlijk één geheel vormen. Niet toevallig huist in Dinxperlo ook het Grenslandmuseum waar de geschiedenis van deze grensregio door de jaren heen wordt verteld. Vanuit Dinxperlo volgt het traject de grens westwaarts langs Gendringen en Engbergen. Deze dorpjes vielen in het verleden onder het gezag van de heer van Kasteel Huis Bergh.

Praktisch

Check voordat je op pad gaat de openingstijden van de startlocaties en musea en de mogelijke kosten voor parkeren, veerpontjes en andere voorzieningen op de route.

Dit traject is onderdeel van de langeafstandsroute Fietsen over Grenzen – ontdek je Gelderse roots in 9 grensregio’s en 900 kilometer klik hier. Elk traject is afzonderlijk te fietsen. De trajecten in Nederland lopen via de fietsknooppunten. In Duitsland is de fietsroute alleen te volgen met behulp van GPS of de kaart op route.nl. Fietsen over Grenzen is gemaakt in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen www.erfgoedfestival.nl

Fietsblogger
Marc Beek heeft in de festivalperiode de hele 900 kilometerlange route gefietst. Elke dag kon je lezen over zijn belevenissen in de fietsblog. Hij schreef onder andere over het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden langs de route. Ben je nieuwsgierig wat hij over dit traject schreef? Dat lees je hier.

Deze route wordt aangeboden door: Erfgoedfestival

Gelderland heeft een rijke historie die het ontdekken waard is. Erfgoed Gelderland wil je graag kennis laten maken met die historie met het Erfgoedfestival dat heeft plaats gevonden van 23 mei tot en met 22 juli 2018. Tijdens het festival kun je je onderdompelen in de historie van de grenzen van Gelderland aan de hand van theatervoorstellingen, pop-uptentoonstellingen, lezingen, wandel- en fietsroutes en nog veel meer. Laat je verrassen door de grensverhalen van Gelderland!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

70
70 (Aaltenseweg, 7091ZW, Dinxperlo, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

70
Jouw startpunt
Knooppunt 70
Aaltenseweg
7091ZW Dinxperlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Aaltenseweg
7091AA Aalten

VVV Dinxperlo

Raadhuisstraat
7091CK Aalten
0315 64 20 50
Stuur een mail

Leben an der Grenze

Keupenstraat
7091XG Dinxperlo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

13.Boerderij Grenslandmuseum

Grenslandmuseum

Museum

In dit monumentale pand, dat waarschijnlijk stamt uit de zesti...

Meer informatie
14.Huize Landfort

Huize Landfort

Landhuis

Vroeger was Huize Landfort het jachtslot van de heren van Anho...

Meer informatie
14.Kasteel Anholt

Kasteel Anholt

Kasteel

Kasteel Anholt is een indrukwekkende twaalfde-eeuwse waterburc...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 747872 | Toegevoegd op 25-10-2017 | Laatst gewijzigd op 7-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding