Gelderland 12 | Sporen van de Tweede Wereldoorlog: Aalten – Dinxperlo

Fietsroute 747871

Aangeboden door:

1385 32

Omschrijving

De route gaat verder door de grensregio tussen Aalten en Dinxperlo. Deze streek maakte lange tijd deel uit van de heerlijkheid Bredevoort. Om die heerlijkheid is in de loop der eeuwen heel wat gevochten. Eerst tussen de graven van Gelre en de bisschop van Münster en daarna tijdens de Tachtigjarige Oorlog tussen de Spaanse en Staatse troepen. In de Bataafs-Franse tijd (1795-1813) werd de heerlijkheid opgedeeld in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en Winterswijk.

Langs de grenzen van Gelderland

Dit traject is onderdeel van de langeafstandsroute Grenzen van Gelre. Ontdek je Gelderse roots in 10 grensregio’s, 44 trajecten en 900 kilometer. Elk traject is afzonderlijk te fietsen. De trajecten in Nederland lopen via de fietsknooppunten. In Duitsland is de fietsroute alleen te volgen met behulp van GPS of de kaart op route.nl.

Fietsblogger
Marc Beek heeft in de zomer van 2018 de hele 900 kilomterlange route. In een serie blogs schreef hij over zijn ervaringen, het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden langs de route. De blogs zijn terug te lezen op mijngelderland.nl. Per grensstreek zijn de blogs als downloads toegevoegd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Erfgoed Gelderland

Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin circa 180 erfgoedorganisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. Musea, historische verengingen, archieven, monumentenorganisaties en andere erfgoedorganisaties en gemeenten kunnen bij ons, het bureau van de coöperatie, terecht met vragen rond beleid, collecties, immaterieel erfgoed en andere erfgoed gerelateerde onderwerpen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

46
46 (Landstraat, 7121CR, Aalten, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

46
Jouw startpunt
Knooppunt 46
Landstraat
7121CR Aalten
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Lage Blik
7121DN Aalten

aalten

Piet Heinstraat
7122AT Aalten

VVV Bredevoort

Markt 8
7126 AZ Bredevoort
0543 45 23 80
Stuur een mail

Essinkweg 10
7122JN Aalten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Grenspaal 171

Grenspaal 171

Toeristische bezienswaardigheid

Grenspaal 171 werd, als een van de 186 grenspalen, in 1766 in ...

Meer informatie
Geen foto van Tweede Wereldoorlog Monument Ijzerlo

Tweede Wereldoorlog Monument Ijzerlo

Monument

Dit monument is opgericht ter ere van de piloten en bemanning ...

Meer informatie
Geen foto van Grenslandmuseum

Grenslandmuseum

Museum

In dit monumentale pand, dat waarschijnlijk stamt uit de zesti...

Meer informatie
Geen foto van Aaltense Musea

Aaltense Musea

Museum

De Aaltense Musea geven onder andere een inkijkje in de bijzon...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Gezellig een kopje koffie gedronken bij LEF-wooncafe dichtbij het Grenzland Museum in Dinxperlo. ."

 geplaatst op:

De fietsroute voert door mooie natuurgebieden in ons mooie Achterhoek . Er zijn mooie opgeknapte oude kerke-paadjes die goed worden onderhouden door een grote groep vrijwilligers en waar de boeren hun grond beschikbaar hebben gesteld om dit mooie plan te kunnen verwezenlijken . Ook kom je nog een stukje gebied tussen Suderwick en Bocholt. Bij Anholt kun je het mooie kasteel Anholt bewonderen met een mooie wandeltuin en een grandioos museum . De molen in de Heurne heeft een heel historie en was erg belangrijk voor het malen van het graan en later ook een winkel van Sinkel waar je bijna alles kon kopen en erg veel Duitsers kwamen voor de koffie en de diesel voor de auto . Natuurlijk mis de vrijdagmarkt een grote trekker voor zowel de Achterhoek als Duitsland. Mijn advies: Stap op je fiets en geniet eerst van een lekker kopje koffie en stap dan op je stalen ros om deze mooie route te rijden . Ook erg geschikt voor grotere groepen fietsers en/of wandelaars. De Achterhoek is gastvrij, vriendelijk en er is nog altijd tijd voor een praatje over van alles en nog wat . Tijd voor elkaar en klaarstaan voor een ander is hier nog normaal. Het dialect is hier nog niet verdwenen en het noaber- schap leeft hier nog door. Graag hoor ik uw ervaringen na deze schitterende fietstocht door Dinxper en de Heurne .

"Gezellig een kopje koffie gedronken bij LEF-wooncafe dichtbij het Grenzland Museum in Dinxperlo. ."

  op:

"Gezellig een kopje koffie gedronken bij LEF dichtbij het Grenzland Museum ijn Dinxperlo ."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 747871 | Toegevoegd op 25-10-2017 | Laatst gewijzigd op 12-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding