Gelderland 3 | De kop van Gelderland: Elburg – Hattem ERFGOEDFESTIVAL

Fietsroute 747860

Aangeboden door:

1227 20

Omschrijving

Dit traject start in Elburg, een bijzondere vestingstad. In 1392 gaf Willem van Gulik, de toenmalige hertog van Gelre, zijn rentmeester Arent thoe Boecop opdracht de stad te verplaatsen. In vier jaar tijd liet Thoe Boecop een nieuwe stad bouwen. Hij gebruikte hiervoor deels de oude stad. Opvallend is de rechthoekige plattegrond die hij ontwierp met planmatige straten en vestinggrachten.

Waterwerken
Vanuit Elburg fiets je langs Noordeinde, het noordelijkste puntje van de provincie. Langs de waterkant zie je veel gemalen, sluizen en weteringen (gegraven watergangen). Ze komen uit de tijd dat noordwest Gelderland nog aan de Zuiderzee grensde. Deze waterwerken hielden de polder droog en beschermden het land tegen overstromingen vanuit zee.

Praktisch

Check voordat je op pad gaat de openingstijden van de startlocaties en musea en de mogelijke kosten voor parkeren, veerpontjes en andere voorzieningen op de route.

Dit traject is onderdeel van de langeafstandsroute Fietsen over Grenzen – ontdek je Gelderse roots in 9 grensregio’s en 900 kilometer klik hier. Elk traject is afzonderlijk te fietsen. De trajecten in Nederland lopen via de fietsknooppunten. In Duitsland is de fietsroute alleen te volgen met behulp van GPS of de kaart op route.nl. Fietsen over Grenzen is gemaakt in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen www.erfgoedfestival.nl

Fietsblogger
Marc Beek heeft in de festivalperiode de hele 900 kilometerlange route gefietst. Elke dag kon je lezen over zijn belevenissen in de fietsblog. Hij schreef onder andere over het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden langs de route. Ben je nieuwsgierig geworden wat hij over dit traject schreef? Dat lees je hier. 

Deze route wordt aangeboden door: Erfgoedfestival

Gelderland heeft een rijke historie die het ontdekken waard is. Erfgoed Gelderland wil je graag kennis laten maken met die historie met het Erfgoedfestival dat heeft plaats gevonden van 23 mei tot en met 22 juli 2018. Tijdens het festival kun je je onderdompelen in de historie van de grenzen van Gelderland aan de hand van theatervoorstellingen, pop-uptentoonstellingen, lezingen, wandel- en fietsroutes en nog veel meer. Laat je verrassen door de grensverhalen van Gelderland!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

30
30 (Bagijnendijkje, 8081, Elburg, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

30
Jouw startpunt
Knooppunt 30
Bagijnendijkje
8081 Elburg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Nunspeterweg
8081BV Elburg

VVV Elburg

Jufferenstraat
8081CD Elburg
0525 68 15 20
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Gemaal Oosterwolde

Gemaal Oosterwolde

Gemaal

Gemalen, zoals het Gemaal Oosterwolde, waren hard nodig de omg...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 747860 | Toegevoegd op 25-10-2017 | Laatst gewijzigd op 21-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding