Gelderland 2 | Hanzesteden aan de Zuiderzee: Harderwijk – Elburg ERFGOEDFESTIVAL

Fietsroute 747857

Aangeboden door:

5865 38

Omschrijving

De bewoners van de visserssteden Harderwijk en Elburg stonden niet te juichen toen de plannen voor de Afsluitdijk en de inpoldering van de Zuiderzee bekend werden. Nadat de plannen gerealiseerd waren, volgde voor de stadjes een periode van economische achteruitgang. Daarom stapten ze halverwege de twintigste eeuw over op toerisme en (water)recreatie als inkomstenbron.

Stad in ontwikkeling
De route loopt langs de zuidkant van het centrum van Harderwijk. De havenzijde en het Waterfront zijn ook het bezoeken waard. Daar is te zien dat de stad zich blijft ontwikkelen. De boulevard wordt opgeknapt zodat het Waterfront (nu een industriegebied) meer verbonden is met het centrum. Hierdoor is ook het water weer bereikbaar voor toeristen en bewoners.

Praktisch

Check voordat je op pad gaat de openingstijden van de startlocaties en musea en de mogelijke kosten voor parkeren, veerpontjes en andere voorzieningen op de route.

Dit traject is onderdeel van de langeafstandsroute Fietsen over Grenzen – ontdek je Gelderse roots in 9 grensregio’s en 900 kilometer. Klik hier. Elk traject is afzonderlijk te fietsen. De trajecten in Nederland lopen via de fietsknooppunten. In Duitsland is de fietsroute alleen te volgen met behulp van GPS of de kaart op route.nl. Fietsen over Grenzen is oorspronkelijk gemaakt in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen www.erfgoedfestival.nl

Fietsblogger
Marc Beek heeft in de festivalperiode de hele 900 kilometerlange route gefietst. Elke dag kon je lezen over zijn belevenissen in de fietsblog. Hij schreef onder andere over het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden langs de route. Ben je nieuwsgierig geworden wat hij over dit traject schreef? Dat lees je hier. 

Deze route wordt aangeboden door: Erfgoedfestival

Gelderland heeft een rijke historie die het ontdekken waard is. Erfgoed Gelderland wil je graag kennis laten maken met die historie met het Erfgoedfestival dat heeft plaats gevonden van 23 mei tot en met 22 juli 2018. Tijdens het festival kun je je onderdompelen in de historie van de grenzen van Gelderland aan de hand van theatervoorstellingen, pop-uptentoonstellingen, lezingen, wandel- en fietsroutes en nog veel meer. Laat je verrassen door de grensverhalen van Gelderland!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

82
82 (Strandboulevard West, 3841CW, Harderwijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

82
Jouw startpunt
Knooppunt 82
Strandboulevard West
3841CW Harderwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Strandboulevard West
3841CS Harderwijk

harderwijk

Stationsplein
3844KR Harderwijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

2. De vispoort van Harderwijk (1)

Vispoort

Toeristische bezienswaardigheid

Een ingrijpende verandering van de grenzen van de provincie Ge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 747857 | Toegevoegd op 25-10-2017 | Laatst gewijzigd op 21-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding