Slingeren langs de vijvers van Diepenbeek

Fietsroute 747452

Aangeboden door:

1506 26

Omschrijving

Diepenbeek ligt prachtig in het groen, met tal van vijvers zoals de regio de Wijers ook belooft. Wandel een lange route met z’n tweetjes of neem de kinderen mee naar de speeltuin en het speelbos met de korte route.

Demerstrand
De route start bij het recreatiegebied Demerstrand Diepenbeek, bij fietsknooppunt 100. Je vindt er meer dan genoeg parkeerplaatsen, waaronder 10 plekken voor campers (8€/24u all-in). Het Demerstrand is een groot recreatiedomein met tal van sportmogelijkheden, een grote speeltuin en horeca (Fietscafé Knooppunt 100). Vanuit het domein en knooppunt 100 vertrekken tal van fiets- en wandelroutes, maar je kunt het ook als startpunt gebruiken voor een route op basis van het fietsroutenetwerk.

Pomperik en Dauteweyers
De fietstocht leidt je langs de natuurgebieden Pomperik, Dauteweyers en De Dijken. Je geniet hier volop van de natuurrijke vijvers waar de regio de Wijers bekend om staat. Misschien hoor je wel een boomkikker! De bloemrijke hooilanden zijn een plaatje in de zomer. De route is gemakkelijk in te korten als je met kinderen op pad gaat: voor de kleine bezoekers is er bovendien een speelbos, het Geboortebos, net aan de overkant van de Demer vanuit recreatiedomein Demerstrand.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Diepenbeek (Dorpsstraat, 3590, Diepenbeek, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Diepenbeek
Dorpsstraat
3590 Diepenbeek
Plan route naar startpunt

Diepenbeek

Spoorstraat
3590 Diepenbeek

Stationsstraat
3590 Diepenbeek

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Diepenbeek

Toerisme Diepenbeek

Bezoekerscentrum

Diepenbeek is een waar fietsparadijs. Niet alleen zijn zo'n 20...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Yves , Limburg

geplaatst op:

Pijn men gat ??

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 747452 | Toegevoegd op 24-10-2017 | Laatst gewijzigd op 3-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding