Lekker uitwaaien op Noord-Beveland

Fietsroute 727962

Aangeboden door:

504 28

Omschrijving

Een dagje uitwaaien doe je natuurlijk in Zeeland. Zeker als je van rust en ruimte houdt, is het eiland Noord-Beveland ideaal voor een prachtige fietstocht.

Pittoresk Colijnsplaat
Vlak na het opstappen, rij je Colijnsplaat binnen. In de Voorstraat geniet je door de vele fraaie monumentale panden van de historische sfeer. In de polder met zijn uitgestrekte graslanden en landbouwgronden is het vervolgens heerlijk rustig fietsen. De kilometers lijken hier vanzelf te verstrijken. Regelmatig zie je aan de horizon het karakteristieke beeld van een rechte weg waarlangs hoge bomen staan. Wat een prachtig landschap is dit toch!

Allerheiligenvloed
In Kortgene staat de vijftiende-eeuwse kerktoren: het enige middeleeuwse gebouw dat de Allerheiligenvloed uit 1532 (die heel Noord-Beveland onder water zette) heeft overleefd. Bij Restaurant de Korenbeurs op Landgoed Rijckholt kun je afstappen voor een heerlijke maaltijd op het gezellige terras. Aan de noordkant van het eiland zie je enkele inlagen: stukken land die ooit dienden als extra buffer voor een eventuele dijkdoorbraak. Deze polders bestaan uit natte moerassen of rietvelden, een mooi uitzicht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Kingpolis

Met de fietsverzekeringen van Kingpolis is je fiets altijd goed verzekerd tegen schade en diefstal. Van stadsfietsen tot e-bikes en bakfietsen. Dan kun je dus met een gerust hart eropuit gaan met je stalen ros. De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn zowel in 2016 als in 2018 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (West-Zeedijk, 4486PM, Noord-Beveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
West-Zeedijk
4486PM Noord-Beveland
Plan route naar startpunt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route, afwisselend water en leuke dorpjes, een aanrader"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 727962 | Toegevoegd op 14-9-2017 | Laatst gewijzigd op 17-7-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding