Fietsen tussen de Waal en de Nederrijn

Fietsroute 690505

Aangeboden door:

1067 28

Omschrijving

In de omgeving van Tiel en Wijk bij Duurstede vind je een waterrijk gebied met kanalen, rivieren en plassen. Dit gebied is populair onder watersporters, maar ook een fietstocht langs het water is hier absoluut de moeite waard. Spring op je fiets en laat je meenemen langs de mooiste plekjes van Gelderland.

Waterrijke natuurgebieden
Het eerste stukje van deze route neemt je mee langs enkele waterplassen, waaronder het Lingemeer. Dit meer is een recreatieplas van 80 hectare groot die is ontstaan door zandwinning. Om het meer heen vind je landgoed Lingedael. Dit landgoed wordt langzaamaan verder uitgebreid met meer water en natuur. Even verderop fiets je via een brug de Nederrijn over naar Rhenen en vervolgens fiets je de bossen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug in. Geniet hier van het groen om je heen en werk jezelf in het zweet op de vele kleine heuveltjes die er te vinden zijn in dit gebied. Als je het bos weer uit bent, fiets je verder langs de loop van de Nederrijn naar Wijk bij Duurstede.

B&B De Bataaf
Daarna fiets je langs het Amsterdam-Rijnkanaal terug naar het startpunt van de route. Daar vind je B&B De Bataaf waar je comfortabel kunt overnachten. Vanuit hier kun je ook route 690507 volgen als je de omgeving graag verder wilt verkennen.

Het Amsterdam-Rijnkanaal
Het Amsterdam-Rijnkanaal loopt vanuit Tiel naar Amsterdam. Dit kanaal werd ooit aangelegd om de Amsterdamse haven te verbinden met het Duitse Ruhrgebied en het is het drukst bevaren kanaal ter wereld. Als je van boten houdt, kun je hier dus je hart ophalen. Per jaar varen er ongeveer 100.000 schepen over het water.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

B&B de Bataaf (Mauriksestraat, 4011 LR, Zoelen, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
B&B de Bataaf
Mauriksestraat
4011 LR Zoelen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Breedslagseweg
4011LT Buren

tiel

Spoorstraat
4001CP Tiel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

B&B de Bataaf

B&B de Bataaf

Bed & Breakfast

B&B De Bataaf ligt in de landelijke omgeving van de Betuwe. Ee...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Zuilenburg

Zuilenburg

Kasteel

Het huidige gebouw bestaat uit een kelder en een bouwlaag kan ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route maar..."

 geplaatst op:  

...er zit een weg in die verboden toegang is,tussen Leersum en Wijk bij Duurstede..doorrijden tot volgende grote weg , 2 keer rechts (Amerongerwetering-Langebroekerdijk) en dan weer route volgen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 690505 | Toegevoegd op 9-8-2017 | Laatst gewijzigd op 8-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding