De Groote Heide en de Malpie

Fietsroute 663395

Aangeboden door:

4520 157

Omschrijving

Gelegen op de Belgische grens, nabij de abdij is Natuurpoort de Achelse Kluis het starpunt voor deze prachtige fietsroute door het groen.

De route begint in Grenspark de Groote Heide. Dit immense natuurgebied was in het verleden voornamelijk beplant met naaldbos, grove den die bestemd was voor mijnhout en douglasspar voor de houtverwerkende industrie. In het uitgestrekte en gevarieerde gebied is de stilte haast tastbaar. Paden slingeren door dicht bos, over heide en stuifzand, door gagelstruweel en langs vennen. Wie gelukt heeft spot er een van de vele, bijzondere vogels, zoals de nachtzwaluw, roerdomp, wespendief of de ijsvogel. Verder worden de bossen bevolkt door reeën, vossen, wilde zwijnen, hazen en konijnen.

Na de Groote Heide voert de route langs de Venbergse Molen door het grensoverschrijdende natuurgebied de Malpie, dat bestaat uit ongeveer 350 hectare aan stuifzanden, natte en droge heide, vennen en bos. Het open heidegebied met vochtige graslanden trekt vele soorten libellen en vlinders aan en het bosgebied is de thuisbasis voor de specht. De combinatie van heide en bos maakt van de Malpie een prachtig fietsgebied.

Adres Natuurpoort Achelse Kluis: De Kluis 1, 3930 Hamont-Achel, België

Na de fietstocht is het fijn bijkomen op het terras van Brasserie de Herberg bij de Achelse Kluis. De brasserie is gevestigd in de omgebouwde voormalige stallen van de abdij en biedt uitzicht op de brouwketels van de abdijbrouwerij. De herberg biedt u een keur aan dranken, diverse gebak, eigengemaakt trappisten-ijs (zonder alcohol) en kleine gerechten (o.a. abdijsoep).

Openingstijden:
Mei t/m sept.: di t/m zon 11:00 - 17:30 uur
Okt. t/m apr.: di t/m zon 12:00 - 17.30 uur
Tel. 040-2069199
herberg@achelsekluis.org

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Petrus van Eijnattenlaan, 5556VE, Leende, Noord-Brabant, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Leende
Petrus van Eijnattenlaan
5556VE Leende
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Petrus van Eijnattenlaan
5556VE Leende

V.V.V. Hamont-Achel vzw

Generaal Dempseylaan 1
3930 Hamont-Achel
+32 (0)11 64 60 70
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

F+M

op:

"Super mooi"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 663395 | Toegevoegd op 18-7-2017 | Laatst gewijzigd op 28-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding