Veluwse natuurpracht bewonderen rondom Otterlo

Fietsroute 656510

Aangeboden door:

2512 138

Omschrijving

De Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van heel Nederland. Deze route neemt je mee door de bossen en andere mooie landschappen van de Veluwe in de omgeving van Otterlo. Je fietst langs de randen van Nationaal Park De Hoge Veluwe en onderweg kun je genieten van bosgebieden en heidevelden.

Bossen, heidevelden en stuifzanden
Het eerste stukje van deze route neemt je mee naar Otterlo, een groen en gastvrij dorp midden op de Veluwe. Vanuit hier fiets je zo de natuur in naar het buurtschap Oud-Reemst en verder in de richting van Arnhem. Aan weerszijden van het fietspad vind je uitgestrekte bosgebieden, heidevelden en stuifzanden waar de Veluwe rijk aan is. Maak je hoofd even helemaal leeg en geniet van al het moois om je heen. Als je geluk hebt, spot je misschien nog wel een wild dier zoals een edelhert of een wild zwijn. Na ruim 28 kilometer fietsen zet je koers naar Hoenderloo. Dit dorp is ontstaan in 1839 vanuit een aantal plaggenhutten.

Luxe kamperen in de bossen
Vervolgens fiets je verder naar de rand van Otterlo, waar je je tocht ook begonnen bent. Daar kun je overnachten bij B&B De Herberg Otterlo / Chambre d'hote Atterlo. Huur hier een luxe volledig ingericht tent en ervaar hoe comfortabel kamperen kan zijn. Vanuit hier kun je ook route 656530 volgen.

Vlinders bewonderen
Aan het einde van de route kom je langs De Passiflorahoeve – Vlindertuin. Breng een bezoekje aan deze mooie tuin en bewonder alle vlinders en mooie bloemen die hier te vinden zijn. Je vindt hier onder andere meer dan 400 verschillende soorten passiflora’s in alle kleuren van de regenboog.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Herberg Otterlo / Chambre d'hote Otterlo (Westenengerdijk, 6731 EC, Otterlo, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Herberg Otterlo / Chambre d'hote Otterlo
Westenengerdijk
6731 EC Otterlo
Plan route naar startpunt

VVV Otterlo bij Novy De vakman

Otterlo
0318 61 44 44
Stuur een mail

Parkeerplaats

Arnhemseweg
6731CK Ede

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Passiflorahoeve

De Passiflorahoeve - Vlindertuin

Leuke afstappers

De Passiflorahoeve-Vlindertuin is een verrassende locatie net ...

Meer informatie
B&B de Herberg

De Herberg Otterlo / Chambre d'hote Otterlo

Bed & Breakfast

Een stukje buiten het centrum van Otterlo vind je B&B De Herbe...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Goed aangegeven ??????"

 geplaatst op:

Oke

"Eerst lang stuk langs drukke autoweg. Dan naar knooppunt 23 is de route niet meer te fietsen. Er wordt voor gewaarschuwd, maar dan nog het is gewoon niet te fietsen. Kan niet in een knooppuntenroute!"

  op:

Dimitri, Anders

op:

"Schrappen deze route"

 geplaatst op:

Deze route is route.nl onwaardig. Van de 50 km gaan er 30 langs een drukke weg. Prima route als je gek bent op voorbijrazend verkeer en uitlaatgassen. Het gaat om het zuidelijk deel van de route van knooppunt 31 (Otterloo) tot 14 (Hoenderloo). Het noordelijk deel (van 14 naar 31) is prachtig. Maar wat het grootste deel van de route betreft, kun je net zo goed een rit langs de A12 maken. Het stuk van knooppunt 92 naar 23 ontbreekt terwijl daar geen enkele aanwijzing voor is. Teruggereden via 92 en 3 kwamen we weer op een drukke weg terecht tot aan Hoenderloo. Op dit hele traject van 31 naar 14 nauwelijks zicht op de hei en nergens een picknickplek. Wat mij betreft kan deze route uit de verzameling verwijderd worden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 656510 | Toegevoegd op 13-7-2017 | Laatst gewijzigd op 13-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding