Van natuur naar stad rondom Beerse

Fietsroute 643422

Aangeboden door:

2870 48

Omschrijving

Beerse wordt omringd door verschillende natuurgebieden en Belgische plaatsjes die een gevarieerd fietsdecor vormen. Deze route neemt je mee door Turnhout, Merksplas, Beerse en alle groene gebieden die daartussen liggen. Stap op je fiets en ga op pad.

Belgische plaatjes verkennen
Vanuit Beerse zet je meteen koers naar Merksplas, een klein plaatsje tegen de Nederlandse grens aan. Om Merksplas heen vind je weelderige bossen, akkers, weilanden en boerengehuchten. Door deze landelijke omgeving fiets je verder naar Turnhout. Ben je toe aan een pauze? Neem dan een kijkje in een van de musea die je in Turnhout vindt zoals het Speelkaartenmuseum. Gedrukte speelkaarten komen oorspronkelijk uit deze stad en daarom wordt Turnhout ook wel de ‘stad van de speelkaarten’ genoemd. Daarna strijk je neer op een gezellig terrasje voor een hapje en een drankje. Dan kun je daarna weer vol energie op je fiets stappen voor het tweede gedeelte van je tocht.

Historische bossen
Vervolgens fiets je door het Grotenhoutbos en de Eksterheide verder om uiteindelijk weer uit te komen in Beerse. Het Grotenhoutbos is een van de oudere bossen in de Antwerpse Kempen. Tot aan het einde van de 17e eeuw was dit bos erg geliefd als plek om te jagen bij de hertogen van Brabant.

De Eksterheide
Op de Eksterheide kun je je vervolgens vergapen aan de variatie aan watervogels die graag neerstrijken op de meertjes in dit gebied. Er zijn hier drie verschillende kijkhutten aangelegd met mooi uitzicht over het water. Houd hier eventjes halt en bekijk de vogels in al hun glorie zonder ze te storen. In deze omgeving kun je ook route 688331 volgen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Dienst voor Toerisme Beerse (Heilaarstraat, 2340, Beerse, Antwerpen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Dienst voor Toerisme Beerse
Heilaarstraat
2340 Beerse
Plan route naar startpunt

Antwerpsesteenweg
2350 Vosselaar

Bezoekerscentrum Merksplas Kolonie

Kapelstraat 10
2330 Merksplas

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

AdobePhotoshopExpress_e7051e72daa742189f45d639fe60cdd0

Dienst voor Toerisme Beerse

Bezoekerscentrum

Beerse is een Belgisch paradijs vol geschiedenis en prachtige ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 643422 | Toegevoegd op 30-6-2017 | Laatst gewijzigd op 12-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding