Drentse Fiets4Daagse 2017 woensdag 40 km

Fietsroute 641037

Aangeboden door: Drentse Fiets4Daagse 2017, Drenthe

93 1

Omschrijving

Vanuit Westerbork rijdt u naar Zwiggelte, gelegens in het prachtige es- en stroomdal landschap waar nog enkele Saksische boerderijen staan. Daarna gaat u door naar Klatering. Vlak voor Beilen bij de Milieustraat bevindt zich een pleisterplaats.
Beilen ligt tussen de A28 en de N 381 en enkele waterwegen, zoals de Beilervaart, Drentsche Hoofdvaart en Linthorst Homankanaal. U komt uit bij de stempelpost de Manege. Vervolgens kruist u de snelweg A28. Vlak over het viaduct ligt aan de linkerkant de hondendressuur. Dan gaat de route verder langs een grote visvijver, de Brunstingerplas. Voorbij het esgehucht Brunsting komt u in een natuurgebied met heide en plassen.
U vervolgt de weg naar Lheebroek waar bij camping de Meisterhof gestempeld wordt. De betekenis van Lheebroek is moerassig land en vormt samen met Lhee een marke.
De route gaat door het bos naar het informatiecentrum, waarna de A28 gekruist wordt richting Spier en Wijster. Een deel rondom Wijster heet de Zandbergen, waar vroeger zand werd gewonnen wat onder andere werd gebruikt voor versiering van de vloeren. Vlak voor Wijster ligt het Hilbrands laboratorium (voor gewassen).
Hierna fietst u via Holthe naar het Scharreveld, een natuurgebied dat weer in ere wordt hersteld om een groot heideveld te worden. Zowel de flora en fauna komen hier tot bloei. De kikkers en padden, het heideschaap en de Schotse hooglanders hebben hier een heel natuurlijke omgeving.
Nog een tunneltje onder de N381 door en dan langs de manege naar de finish in Westerbork alwaar u kunt genieten van de gemoedelijke sfeer en de aanwezige terrassen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Abdij de Westerburcht (Hotel Restaurant De Westerburcht, 9431 AB, Midden-Drenthe, Drenthe, Pays-Bas)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Abdij de Westerburcht
Hotel Restaurant De Westerburcht
9431 AB Midden-Drenthe
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Hoofdstraat
9431AJ Midden-Drenthe

Parkeerplaats

Zwiggelterstraat
9431KK Midden-Drenthe

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Schortinghuis spier

Restaurant Schortinghuis

Restaurant

Restaurant Schortinghuis ligt in het pittoreske buurtschap Spi...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 641037 | Toegevoegd op 26-6-2017 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding