Turfroute

Fietsroute 623485

Aangeboden door:

1852 53

Omschrijving

In het Belgisch-Nederlandse grensgebied tussen Essen en Zundert rij je van het ene bijzondere natuurgebied naar het andere. Spring op het zadel en beleef hier het natuurschoon en de opvallende rust.

De Maatjes
Vanuit Nieuwmoer rij je binnen no-time naar De Maatjes, een uniek grensoverschrijdend natuurreservaat met rietvelden, broekbosjes en natte weilanden. Wat hier meteen opvalt: de stilte! In Horendonk rij je langs de lommerrijke oevers van de Roosendaalse Vaart: een eeuwenoud kanaaltje waarover turf naar de markt in Roosendaal vervoerd werd. Het volgende natuurgebied laat niet lang op zich wachten. In de Horendonkse Bossen rij je tussen de geurige naaldbomen. Het zal je niet verbazen dat hier ooit vele smokkelweggetjes liepen.

Landgoed Wallsteijn
Nadat je de grens bent overgestoken, kom je over Landgoed Wallsteijn met zijn naaldbomen, oude eikenlanen en houtwallen. Via het kerkdorpje Achtmaal, dat omgeven wordt door boomkwekerijen, rij je terug België in, terug naar De Maatjes. Hier staat een 7 meter hoge uitkijktoren die je een prachtig panorama biedt. Naast deze toren is een stukje van de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog gereconstrueerd. Ook is er een veenpaal geplaatst die de vroegere dikte van de turflaag aangeeft.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Noordertuin van Antwerpen

De Noordertuin van Antwerpen is een prachtig groen gebied ten noorden van Antwerpen. Stap op je fiets of trek je wandelschoenen aan en ga op pad in dit gebied om volledig tot rust te komen op steenworp afstand van de drukke stad. Tussen het groen verscholen liggen bijzondere forten uit de Eerste Wereldoorlog en verder vind je hier nog veel meer moois.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Kerk van Nieuwmoer (Kerkstraat, 2920, Kalmthout, Antwerpen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Kerk van Nieuwmoer
Kerkstraat
2920 Kalmthout
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

van den Berghstraat
4885AE Zundert

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Bosrust Essen

De Bosrust

Fietscafe

De stopplaats bij uitstek voor gezinnen, wandelaars, fietsers ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Uitkijktoren "De Klot"

Uitkijktoren "De Klot"

Uitkijktoren

Natuurgebied de Maatjes is een grensoverschrijdend moerasrietl...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

gijs

geplaatst op:

mooie route maar weinig faciliteiten om te kunnen koffie drinken of naarde wc te kunnen

"wel een geurtje aan"

 geplaatst op:

Mooie route vlak bij huis, jammer genoeg is het "beer"seizoen op gang gekomen waardoor er veel zware tractoren onderweg zijn en er af en toe een behoorlijke walm van de velden rechtstreeks de neus in gaan.... Het heeft ook zijn charme

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 623485 | Toegevoegd op 8-6-2017 | Laatst gewijzigd op 9-7-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding