Geheimen van de Bollenstreek

Fietsroute 589180

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

1649 92

Omschrijving

De fietsroute 'Geheimen van de Bollenstreek' laat u de bollenvelden zien, maar ook de duinen bij Noordwijk en Katwijk en het veenweidegebied van het Groene Hart bij de Kaag. Een heel afwisselende en mooie fietsroute.

Sassenheim ligt aan de rand van de Kagerplassen en de Bollenstreek. Wandel- en fietsroutes laten u kennismaken met het schitterende plassengebied, prachtige natuur, een historische burcht, gezellige centrum van Sassenheim en de authentieke straatjes van Warmond.

Enkele tips
Ruïne van Teylingen
De ruïne van Teylingen is een ringburcht met een woontoren. Ooit hoorde hier ook een voorburcht en poortgebouw bij, maar hier is niets meer van over. De bekendste bewoner van het slot is Jacoba van Beieren (1433). Zij was afkomstig uit de hoogste adellijke kringen. De ruïne is toegankelijk voor publiek.Adres: Teylingerlaan 15, Voorhout.

Recreatie-eiland Koudenhoorn
Het recreatie-eiland Koudenhoorn is gelegen in de Kagerplassen. Dit unieke eiland biedt de mogelijkheid om te vissen, wandelen, fietsen, zwemmen of luieren in de zon. Daarnaast is er een prachtig natuur- en stiltegebied waar u kunt wandelen over de laarzenpaden. De Zwanburgerroute (7 km) start vanaf het eiland. Koudenhoorn is bereikbaar via de brug bij de Gemeentehaven in Warmond.

Boerhaavehuis
Het Boerhaavehuis is het geboortehuis van de beroemde medicus en botanicus Herman Boerhaave (geboren in 1668). Tegenwoordig is het huis in gebruik als pastorie. De mooi aangelegde tuin en kruidentuin zijn dagelijks en gratis opengesteld voor bezoekers. Adres: Kerkweg 11 in Voorhout.

Park Rusthoff
Aan de winkelstraat van Sassenheim ligt het fraaie park Rusthoff. De groene oase
was oorspronkelijk een strand-walbos. Het park is in 1830 aangelegd in Engelse landschapsstijl als tuin van buitenplaats Rusthoff. In het park bevinden zich een heemtuin en een kinderboerderij. Ook is er een groot grasveld waar u kunt picknicken.U vindt het park aan de Hoofdstraat in Sassenheim.

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Sassenheim (Warmonderweg, 2171AH, Sassenheim, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Sassenheim
Warmonderweg
2171AH Sassenheim
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Warmonderweg
2171AH Teylingen

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

VVV Warmond

Gemeentehaven 3
2361 CM Warmond
071 301 06 31
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Johan

op:

"Overwegend vreselijk"

 geplaatst op:  

75% van deze route rijdt je langs drukke , wegen met de daarbij horende herrie. Alleen het stuk langs de kust en hier en daar wat kleine stukjes tussendoor zijn leuk. Sla deze maar over als je het liefst van rust geniet.

Petra

op:

Alexandra

op:

"mooie route"

 geplaatst op:

Mooie route, behalve op maandag, want dan vaart de pont niet welke je bij knooppunt 1 moet nemen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 589180 | Toegevoegd op 3-5-2017 | Laatst gewijzigd op 25-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding