De Paderborner Land Route

Fietsroute 575200

Aangeboden door:

7758 133

Omschrijving

Deze populaire fietsroute door het Paderborner Land verbindt talrijke cultuurhistorische en natuurlijke bezienswaardigheden met elkaar. Ga op pad over deze route van 245 kilometer en ontdek het allemaal. De meeste fietsers rijden deze route in zes etappes.

Imposante bezienswaardigheden
Tijdens deze tocht fiets je onder andere door de Senne, het grootste aaneengeschakelde heidegebied in heel Noordrijn-Westfalen. Verder kom je ook langs het klooster Dahlheim in Lichtenau. Daar kun je meer te weten komen over de kloostercultuur in een bijzonder museum. Ook het enorme spoorviaduct bij Altenbeken is absoluut de moeite waard. Dit is het grootste stenen spoorviaduct in Europa. ’s Avonds worden de hoge bogen van het viaduct verlicht met een indrukwekkend lichtkunstwerk als resultaat. In de buurt van Hövelhof bij de Emsquellen doorkruis je het Steinhorster Becken, een bijzonder gebied waar regelmatig allerlei soorten trekvogels neerstrijken.

Sfeervolle steden
Langs de route vind je verder verschillende steden, waaronder Paderborn met een indrukwekkende dom uit de 13e eeuw en het grootste computermuseum ter wereld. Maak onderweg ook wat tijd vrij om te ontspannen en te genieten van al het lekkers uit de Westfaalse keuken dat gastronomen je voorschotelen in hun restaurants, biergarten, bistro’s en cafés. Proef bijvoorbeeld eens het Paderborner Landbrot of Westfälischer Knochenschinken.

Meer informatie
Neem een kijkje op de website van de Paderborner Land Route om meer te weten te komen over de zes deeletappes van deze route. Hier vind je alle bezienswaardigheden, leuke plekken om te overnachten, het hoogteprofiel en nog veel meer informatie per etappe. Verder kun je hier ook de GPS-gegevens van de route downloaden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Paderborner Land

De verrassende landschappen van het Paderborner Land vormen een waar paradijs voor wielerliefhebbers. Je vliegt hier moeiteloos over de goed aangelegde fietspaden heen terwijl je geniet van de mooiste uitzichten. In de gezellige steden in dit gebied kun je een welverdiende pauze inlassen om kennis te maken met de overheerlijke regionale keuken.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Volksbank Tiefgarage (Krumme Grube, 33098, Paderborn, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Volksbank Tiefgarage
Krumme Grube
33098 Paderborn
Plan route naar startpunt

Der Dom und seine Umgebung

Markt
33098 Paderborn

Paderborn Kasseler Tor

Warburger Straße
33098 Paderborn

Fahrgast-Infolokal (PaderSprinter)

Königsplatz
33098 Paderborn
+49 5251 6997 222

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Obbe

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 575200 | Toegevoegd op 11-4-2017 | Laatst gewijzigd op 17-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding