Nidda Radweg

Fietsroute 566806

Aangeboden door:

295 5

Omschrijving

De Niddaroute volgt de romantische rivier de Nidda. De kreek stijgt op meer dan 700 m hoogte in het centrum van de vulkanische Vogelsberg en stroomt na bijna 100 km bij Frankfurt-Höchst de Main in. Het daaraan parallel lopende fietspad is goed gemarkeerd en makkelijk te fietsen: van Scots naar Bad Vilbel over Fietsroute R4, vervolgens via de Grüngürtelradweg. In 2012 ontving hij een continu keurmerk als regionale parkroute Nidda. Hij voert door uiteenlopende landschappen zoals bossen en waterwegen Hohen Vogelsberg, de rijk gestructureerde Unteren Vogelsberg met weilanden, heggen en boomgaarden en de gouden Wetterau met velden en natte weiden. Vogels spotten, avontuur op de rivier – De rivier laat de fietser een bluffende natuur en sportiviteit zien, zoals vogels spotten en avontuur op de rivier. Het eindigt in de Rhein-Main-Ebene, tegenwoordig een van de meest dichtbevolkte culturele gebieden in Midden-Europa.

 

Op het Nidda-fietspad kan de verandering van omgeving goed worden ervaren. En op de Nidda zelf zijn de reeds bestaande en huidige renaturaties op verschillende plaatsen herkenbaar, die de rivier een deel van zijn oorspronkelijke dynamiek en biodiversiteit hebben teruggegeven. Veel charme hebben de plaatsen die rustpunten en accommodatie bieden. Sprookjesachtig zijn Staden, het "Kleine Venetië" van Wetterau, en Bad Salzhausen, het kleinste kuuroord in Hessen. Imposant is de basiliek in Ilbenstadt. Typische vakwerksteden zijn Schotten en Nidda. Op andere plaatsen zijn er, zoals in Bad Vilbel, oude stadskernen te ontdekken en overblijfselen uit de Romeinse nederzetting.

 

Tenslotte, in het gebied van de stad Frankfurt, vormt de Nidda met het fietspad en de aangrenzende parken, een groene ader door de woonwijk. Wat zou de Frankfurtse groene gordel zijn, zonder de Nidda? En op de Wörthspitze, waar de Nidda stroomt, is een boogbrug over de rivier en woonboten in het water. De oude stad nodigt je uit voor een bezoek en de hoogste gastronomie biedt je de mogelijkheid om uit te rusten - in de zomer met biertuinen op de Schlossplatz.

 

Kijk voor meer informatie op: www.niddaroute.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Altenburg, 63679, Schotten, Hessen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Schotten
Altenburg
63679 Schotten
Plan route naar startpunt

Vogelsbergstraße 137a
63679 Schotten

Geotop Alteburgkopf

Geotop Alteburgkopf
63679 Schotten

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 566806 | Toegevoegd op 31-3-2017 | Laatst gewijzigd op 1-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding