Dilltalradweg Antonia Alberti

Fietsroute 566244

Aangeboden door:

364 3

Omschrijving

Dicht bij het fietspad bevindt zich de Hessische Landgestüt, die terugkijkt op een lange en succesvolle traditie in de paardenfokkerij. Misschien kom je op tijd voor een van de schitterende hengstenparades of voor de veulens van de lente. De aloude stoeterij verwelkomt elke gast en is niet alleen een bezoek waard voor paardenliefhebbers.

Vogel- en natuurpark Herborn-Uckersdorf ligt op slechts 7 km van de Herbornerwijk Burg. De kleine omweg is de moeite waard. Je bereikt het idyllische park via een klim vanuit het centrum van Uckersdorf. Hier leven ongeveer 70 soorten vogels en vele andere dieren zoals kangoeroes, tamarin en de dieren van de kinderboerderijen. Geef jezelf een pauzemoment in de café-tuin met een zonneterras of neem de gratis deel aanrondleiding door de dierentuin met de dierenverzorger.


Terug in Burg gaat u verder op de Dilltalradweg naar Herborn - een levendige vakwerkstad met restaurants, bistro’s, cafés, ijssalons en een schilderachtig voetgangersgebied met veel kleine winkels en boetieks. Ga verder door het Dilltal. Hoog boven de vallei houden de machtige ruïnes van kasteel Greifenstein de wacht.


De route kronkelt verder naar Sinn, Dill, Katzenfurt, Dillheim, Ehringhausen en door naar Werdorf. Het kasteel Werdorfer herbergt een aantrekkelijk museum. In de ‘Tante-Emma-Laden’ kun je nog steeds als vroeger winkelen. Openingstijden: elke 2e en 4e zondag van de maand.


Vanuit de jonge stad Asslar aan de rand van het Westerwald is het slechts een paar kilometer naar Wetzlar gelegen aan de monding van de Dill in de Lahn. In het historische oude centrum met zijn prachtige huizen met vakwerkgevel, kun je comfortabel de route beëindigen. Een echte aanrader is een door Goethe geïnspireerde stadsrondleiding. Degenen die willen blijven kunnen vanuit hier fietsen via Lahntalradweg naar Bad Ems.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Dillbrechter Straße, 35708, Haiger, Hessen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Haiger
Dillbrechter Straße
35708 Haiger
Plan route naar startpunt

Haincher Höhe

35708 Haiger

Fasanenweg
57250 Netphen

Dillbrecht

Dillbrechter Straße
35708 Haiger

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 566244 | Toegevoegd op 30-3-2017 | Laatst gewijzigd op 1-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding