Fietsen langs de kust op Noord-Beveland

Fietsroute 566156

Aangeboden door:

1140 11

Omschrijving

Het voormalige eiland Noord-Beveland wordt omringd door de Oosterschelde en het Veerse Meer. Deze route neemt je in een grote mee langs de kust van het eiland. Onderweg fiets je door de plaatsjes Kortgene, Kamperland en Colijnsplaat en verder vind je hier verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Verken heel Noord-Beveland
Aan het begin van deze route fiets je langs de rand van het Veerse Meer van Kortgene naar Kamperland, de grootste plaats van het voormalige eiland Noord-Beveland. Deze plaats werd als laatste van alle plaatsen op Noord-Beveland heropgebouwd na de inpoldering van het eiland. Je kunt hier een kijkje nemen bij het Zeeuws Planetarium. In deze koepelvormige ruimte wordt het heelal nagebootst met behulp van een driedimensionale voorstelling met zes camera’s. Stap hier binnen en waan je even tussen de sterren van het sterrenstelsel terwijl je uitrust van het fietsen. Vervolgens fiets je verder naar Colijnsplaat in het noordoosten van Noord-Beveland.

Grand Café De Loods
Aan het einde van de route kom je weer uit in Kortgene. Ben je toe aan een lekker hapje en een drankje? Dan kun je terecht bij Grand Café De Loods. Hier geniet je van een kopje koffie met gebak, een lunch of een diner. 

De Oude Molen
In Colijnsplaat kun je een kijkje nemen bij De Oude Molen die hier werd gebouwd in 1727 ter vervanging van een eerdere standerdmolen die op deze plek stond. De molen werd eeuwenlang gebruikt om graan mee te malen en ook nu wordt er op vrijwillige basis nog gemalen met deze molen. De molen is door de jaren heen gerestaureerd om maalvaardig te blijven.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grand Café De Loods
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grand Café De Loods
Kaaidijk
4484 NP Kortgene
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Galgendijk
4484NH Noord-Beveland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Grand Cafe De Loods

Grand Café De Loods

Restaurant

De Loods in Kortgene was in de jaren ’70 en ’80 een paradijs v...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Oude Molen Fijnaart

De Oude Molen

Windmolen

In Colijnsplaat kun je een kijkje nemen bij De Oude Molen die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 566156 | Toegevoegd op 30-3-2017 | Laatst gewijzigd op 26-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding