Landgoederen en buitenplaatsen rondom Renkum

Fietsroute 563863

Aangeboden door: Renkum Leeft

1399 34

Omschrijving

Landgoederen en buitenplaatsen
Deze fietsroute door de gemeente Renkum laat zien dat de zuidelijke Veluwezoom van oudsher al een gewild gebied was om te wonen. Er zijn vele sporen uit de pre-hisorie van bewoning, de vroegste in wat nu Nederland is. De ruige droge gronden van de stuwwallen, de vochtige vruchtbare beekdalen en het wijde vis- en jachtgebied van de Rijn vallei voorzagen in de dagelijkse behoeften. Op stuwwallen als de Wageningse Berg en de Keijenberg zijn tientallen grafheuvels uit de ‘trechterbeker’-cultuur (ca. 6000 jaar geleden) gevonden. In de laatste eeuw zijn er door adel en rijke burgers vele buitenplaatsen en landgoederen gesticht.
De fietsroute brengt u langs de mooiste plaatsen en op de app vindt u per locatie korte beschrijvingen van deze landgoederen en buitenplaatsen. Op de website van ‘Renkum Leeft’ staat een overzicht en vindt u meer gedetaileerde beschrijvingen.
In de tweede Wereldoorlog heeft de streek de zware gevechten ondergaan van de Airborne operatie ‘Market Garden’, die ‘een brug te ver’ bleek te zijn. Veel karakteristieke bebouwing is daarbij verloren gegaan, waaronder ook enkele villa’s in de Heerlijkheid Doorwerth. In de late middeleeuwen was Kasteel Doorwerth het machtscentrum van de zuidelijke Veluwezoom tussen Wageningen en Arnhem. De heren van de Heerlijkheid Doorwerth hebben in de 17e en 18e eeuw diverse jachthuizen en buitens gebouwd, maar ook ander adelijke families hebben landgoederen gesticht en er prachtige villa’s op gebouwd.
Op de route zult u de hoogteverschillen in de streek ondervinden en kunen genieten van verrassende uitzichten over de Rijn vallei en over de diverse beekdalen. Bij de landgoederen en bij andere bezienswaardigheden onderweg kunt u even een korte uitstap maken om meer te weten te komen of om even te genieten van de diverse exposities.
Ook zult u onderweg voldoende gelegenheden tegenkomen voor een hapje of drankje, soms op een landgoed waar u langs komt of anders in de sfeervolle dorpen waar u doorheen fietst
Veel plezier.
aangeboden door Renkum Leeft .


Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

20
20 (Brood en Co, 6871AC, Renkum, Gelderland, Nederland)
0.35 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

20
Jouw startpunt
Knooppunt 20
Brood en Co
6871AC Renkum
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsstraat
6871AD Renkum

VVV Renkum in Reisbureau VakantieXperts

Europalaan
6871BZ Renkum
0317 31 36 13
Stuur een mail

Natuurinformatiecentrum De Beken (Staatsbosbeheer)

Nieuwe Keijenbergseweg
6871VS Renkum

Mooi-Land

Utrechtseweg 427-9
6865CK Doorwerth
088 - 605 05 30
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 563863 | Toegevoegd op 27-3-2017 | Laatst gewijzigd op 25-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding