Duik in het bloembollentijdperk rondom Lisse

Fietsroute 558448

Aangeboden door:

2145 102

Omschrijving

Deze route neemt je mee dwars door de Bollestreek vanuit Hillegom naar Lisse en verder naar Noordwijkerhout. Vanaf het voorjaar kun je hier genieten van prachtig gekleurde bloemen die tot bloei komen op de bollenvelden. Verder kom je langs verschillende historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Kasteel Keukenhof
Op het eerste gedeelte van de route fiets je van Hillegom naar Lisse. Je komt daarbij langs het mooie kasteel Keukenhof. De wereldberoemde bloemententoonstelling Keukenhof vindt plaats op een gedeelte van het landgoed waar dit kasteel op is gelegen. In 1857 werd hiervoor de basis gelegd door de landschapsarchitect Zocher. Tegenwoordig zorgen zo´n negentig hofleveranciers ervoor dat er in de Keukenhof elk jaar de mooiste bloemen te zien zijn. De tuin is geopend van eind maart tot eind mei. Daarna fiets je Lisse binnen, waar je een kijkje kunt nemen bij Museum De Zwarte Tulp. In dit museum leer je meer over de tulpenteelt en de geschiedenis hiervan.

Op naar Noordwijkerhout
Vervolgens fiets je verder naar Voorhout. Onderweg kom je langs de Ruïne van Teylingen, een ringburcht uit de 13e eeuw. Daarna rijd je verder naar Noordwijkerhout. Rond 1904 werden de duinen in Noordwijk afgegraven om er bloembollen te planten. Dat was de start van het ´bloembollentijdperk´ in dit gebied.

Het Witte Kerkje in Noordwijkerhout
Midden in het centrum van Noordwijkerhout vind je de Witte Kerk, een kerkje dat rond het jaar 1300 is gebouwd. Het bouwwerk is oorspronkelijk gebouwd in romaanse stijl en het diende voor rooms-katholieke erediensten. In 1508 werd er een gotisch koor aangebouwd en de toren werd met een verdieping verhoogd. In 1573 werd de kerk door brand verwoest. In die jaren werd de kerk toegewezen aan de hervormden. In 1620 en 1730 is de kerk in delen hersteld.

Let op: Een deel van deze route loopt over het terrein van Keukenhof. Dit park is alleen toegankelijk van eind maart tot midden mei tegen betaling. De rest van het jaar kun je dit deel van de route niet volgen. Neem aan kijkje op de website van Keukenhof voor de exacte openingstijden en toegangsprijzen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bollenstreek

In het voorjaar komen de bloembollenvelden in de Bollenstreek tot leven als de eerste felgekleurde bloemen boven de grond uit piepen. Maak een mooie tocht langs deze velden en breng wat kleur in je leven. Verder maak je hier kennis met gezellige dorpjes en een prachtig duinlandschap. Een ideale omgeving voor een actief dagje uit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

13
13 (Houttuin, 2181JG, Hillegom, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

13
Jouw startpunt
Knooppunt 13
Houttuin
2181JG Hillegom
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kerkstraat
2181JD Hillegom

VVV Hillegom

Hoofdstraat 85
2181 EB Hillegom
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Villa Flora

Hotel Villa Flora

Hotel

Hotel Villa Flora ligt midden in de kleurrijke Bollenstreek, v...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Ruïne Teylingen-Voorhout

Ruïne van Teylingen

Ruïne

De ruïne van het kasteel Teylingen is een ronde waterburcht di...

Meer informatie
Keukenhof kasteel

Kasteel Keukenhof

Kasteel

Voordat je Lisse weer binnenwandelt kom je langs Kasteel Keuke...

Meer informatie
Geen foto van Museum De Zwarte Tulp

Museum De Zwarte Tulp

Museum

Bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse draait het om bloembollen. ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route door de bollenvelden met afwisseling."

 geplaatst op:

Bollenvelden, bezienswaardigheden, stukje duingebied (ook dichtbij het strand dan!) via veelal kleine weggetjes en fietspaden. Op drukke dagen beter buiten de plaatsen parkeren. Tip: Op het industrieterrein bij de McD vlak voor Hillegom.

Ruud

op:

André

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 558448 | Toegevoegd op 15-3-2017 | Laatst gewijzigd op 28-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding