Historie aan de Lek

Fietsroute 555998

Aangeboden door:

1166 36

Omschrijving

Vanuit Oudewater rij je een prachtige route door het weidse veengebied in het Groene Hart. Een tocht met veel open landschappen en plaatsjes als Montfoort, IJsselstein en Nieuwegein.

Pittoresk Montfoort
Langs de Hollande IJssel is het heerlijk fietsen. Je ziet hier uitgestrekte graslanden en monumentale boerderijen. In deze regio is het opvallend rustig. Heerlijk! In het oude Montfoort kom je langs het iconische stadhuis met de IJsselpoort, een schitterend monument uit de veertiende eeuw. Ook kom je langs de Sint-Janskerk uit 1500. In de Molenstraat zie je nog overblijfselen van de oude stadsmuur. Ook passeer je hier De Valk, een poldermolen uit 1753.

Lopikerwaard
Ook IJsselstein is de moeite van een bezoek meer dan waard. In het historische centrum waan je je even in de middeleeuwen. In de polder kom je door Lopikerkapel, een pittoresk lintdorpje. Tussen knooppunt 84 en 54 zie je weer vele eeuwenoude boerderijen. Wat een prachtig gebied!

Historisch Oudewater
Nog wat tijd en energie over? Rij dan nog even Oudewater door, het oudste stadje in het Groene Hart. Je ziet er onder meer de vijftiende-eeuwse Grote of Sint-Michaëlskerk. Ook het in 1588 gebouwde stadhuis met renaissancegevel is een plaatje. Net als de Waag uit 1482: in dit gebouw is een tentoonstelling te zien over de heksenvervolging. In en rondom Oudewater zijn destijds veel buitenopnames voor de tv-serie Swiebertje gemaakt: er staat dan ook een borstbeeld van deze zwerver.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (3421NE, Oudewater, Utrecht, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
3421NE Oudewater
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Markt-Oostzijde
3421AE Oudewater

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Valk

De Valk

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Gemna

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 555998 | Toegevoegd op 9-3-2017 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding