Nordseeküsten-Radweg

Fietsroute 548185

Aangeboden door: Nedersaksen

6331 78

Omschrijving

De Nordseeküsten-Radweg is een vrij nieuwe langeafstandsfietsroute van ruim 550 kilometer. Deze route neemt je mee door maar liefst zes Duitse deelstaten langs de kust van de Noordzee. Je fietst daarbij vanuit Hamburg helemaal naar de grens van Nedersaksen met Groningen. Een route voor de fanatieke fietser die niet terugdeinst voor een flinke meerdaagse tocht.

Badplaatsen en havensteden
Het startpunt van deze route ligt bij Finkenwerder, een voormalig eiland in de Elbe dat tegenwoordig deel uitmaakt van de stad Hamburg. Vanuit hier fiets je langs de loop van de Elbe naar de Noordzee toe. Op de rest van de route kun je lekker uitwaaien langs de Noordzeekust. Je fietst daarbij door mooie rustige natuurgebieden en door verschillende badplaatsen en havensteden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bremerhaven waar je een bezoekje kunt brengen aan het Duitse scheepvaartmuseum? Een tussenstop maken op het strand kan onder andere in de badplaatsen Wremen, Dorum en op het strand aan het Dorumer Diep.

De Waddenzee als Werelderfgoed
Op het laatste gedeelte van de route fiets je langs het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee. Dit park staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je eindigt je tochtje net over de grens in het Nederlandse dorp Bad Nieuweschans.

Kasteel van Jever
Het Kasteel van Jever is een waar pareltje op deze route. Dit kasteel stamt uit de 14e eeuw, al is het door de eeuwen verschillende keren verbouwd. Zo werd de imposante toren van het kasteel bijvoorbeeld gebouwd in de loop van de 15e en 16e eeuw. In de 19e eeuw werd het kasteel gebruikt als nevenresidentie voor de hertogen van Oldenburg. Sinds 1921 is er een museum te vinden in het kasteel.

Op zoek naar andere leuke routes en tips in Nedersaksen? Lees dan meer op deze pagina.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Nedersaksen

In Nedersaksen kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Maak een fietstochtje of een wandeling en ontdek dit prachtige gebied op een actieve manier. Zo kom je er het makkelijkste achter wat Nedersaksen wel niet allemaal te bieden heeft. Je hebt de keuze uit zowel heuvelachtige routes als rustige routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

21129, Hamburg, Hamburg, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hamburg
21129 Hamburg
Plan route naar startpunt

Finksweg
21129 Hamburg

DB Information

Paul-Nevermann-Platz 19
22765 Hamburg

Hamburg-Altona

Paul-Nevermann-Platz 19
22765 Hamburg

Denkmal des Reichskanzleres Fürst Otto von Bismarck

Königstraße
22767 Hamburg

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kasteel van Jever

Kasteel van Jever

Kasteel

Het kasteel van Jever gaat terug naar een nederzetting uit de ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 548185 | Toegevoegd op 1-2-2017 | Laatst gewijzigd op 3-5-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding