Fietsvakantie 'Elberadweg' - 1.200 km vol verrassingen

Fietsroute 546729

Aangeboden door:

1010 15

Omschrijving

De rivier de Elbe loopt vanuit het Tsjechische Reuzengebergte helemaal naar de Noordzee bij Cuxhaven. Deze route neemt je maar liefst 800 kilometer mee langs het Duitse gedeelte van deze rivier. De Elberadweg is door de Duitse fietsersbond jaren achtereen uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van heel Duitsland. Volg deze route en ervaar zelf hoe mooi deze tocht is.

Cultuur snuiven
Het startpunt van deze route ligt in Bad Schandau in Saksen. Vanuit hier zet je koers naar Cuxhau in het noorden van Duitsland. Onderweg passeer je de mooiste steden zoals Hamburg, Lutherstadt Wittenberg en Dresden. Maak genoeg tijd vrij om een kijkje te nemen op al deze mooie plekken en alle cultuur op te snuiven. In de steden waar je doorheen fietst, maar ook op andere plekken langs de route vind je allerlei leuke plekjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje of een comfortabele overnachting. Je kunt zelf bepalen hoeveel kilometer van deze route je per dag wilt fietsen en zo je eigen fietsvakantie samenstellen.

Natuurpracht
Verder kun je op de Elberadweg ook genieten van uitgestrekte natuurparken. Van ruige rotsformaties tot adembenemende uitzichten, uitgestrekte boomgaarden en dijken langs het water, je komt het onderweg allemaal tegen.

Ultieme ontspanning
Wil je een dagje écht ontspannen tijdens je fietsvakantie? Dan is Bad Salzelmen, het oudste kuuroord van Duitsland, echt iets voor jou. Sinds het begin van de 19e eeuw worden er hier al spabehandelingen gedaan met natuurlijke pekel. Rust lekker uit in een wellnesscentrum of maak kennis met de rijke geschiedenis van deze plaats.

Wil je meer weten over de gehele Elberadweg en de rivier de Elbe? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Deze route wordt aangeboden door: Nedersaksen

In Nedersaksen kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Maak een fietstochtje of een wandeling en ontdek dit prachtige gebied op een actieve manier. Zo kom je er het makkelijkste achter wat Nedersaksen wel niet allemaal te bieden heeft. Je hebt de keuze uit zowel heuvelachtige routes als rustige routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Kirchstraße, 01814, Bad Schandau, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bad Schandau
Kirchstraße
01814 Bad Schandau
Plan route naar startpunt

Haus des Gastes

Arkadenhof
01814 Bad Schandau
+49 35022 90030

Bad Schandau

Dampfschiffstraße
01814 Bad Schandau

Krippen, Gleis 1

Friedrich-Gottlob-Keller-Straße
01814 Bad Schandau

Am Bahnhof 6
01814 Bad Schandau

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 546729 | Toegevoegd op 24-1-2017 | Laatst gewijzigd op 27-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding