De Unstrut-Werra-Radweg

Fietsroute 542392

Aangeboden door:

1359 7

Omschrijving

De Unstrut-Werra-Radweg is een fietsroute die je over ruim 110 kilometer meeneemt door het noorden van Thüringen. Deze route neemt je mee van Schönfeld naar Heldra door prachtige glooiende natuurgebieden. De heuvels zijn niet zo steil in dit gebied, dus wees niet bang voor al te pittige klimmetjes.

Nationaal park Hainich

Het startpunt van deze route ligt in Schönfeld. Vanuit hier fiets je door groene gebieden naar Bad Frankenhausen, Sondershausen, Mühlhausen en uiteindelijk naar het eindpunt dichtbij Heldra. Onderweg fiets je door het Nationaal Park Hainich. Dit park behoort tot het UNESCO-Werelderfgoed met haar unieke geschiedenis en mooie natuur. Dit gebied was vroeger een militair spergebied en nu vind je er het grootste aaneengesloten gemengde loofbosgebied van Europa. In dit bos vind je vooral veel beukenbossen. Deze bomen worden hier beschermd omdat ze voorhistorische bossen vormen. Naast de beuk komen hier ook essen en lindebomen voor. Ook komen hier wel vijftien verschillen vleermuizensoorten voor, zeven spechtensoorten en de Europese wilde kat.

Het wildekattendorp

Midden in het park ligt het wildekattendorp Hütscheroda. Breng een bezoekje aan deze plek als je wilt zien hoe de katten hier eten op een open plek. In de ‘Wildekattenschuur’ kom je meer te weten over de flora en fauna in dit park.

Lopen op grote hoogte
Een andere bezienswaardigheid in het Nationaal Park Hainich is het boomtoppenpad. Hier kun je op 44 meter hoogte wandelen over delen van het oerbos. Zo zie je het bos eens van bovenaf, zoals de vogels die hier leven het bos gewend zijn. Dat geeft een heel ander beeld dan wat je normaal ziet als je door het bos loopt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Thüringen

Thüringen is een prachtige groene deelstaat in Duitsland vol glooiende heuvels, bossen, rivieren, meren en nog veel meer natuurschoon. Ga hier lekker op pad en maak onder andere kennis met het Thüringer Woud en het Nationaal Park Hainich dat tot het Wereldnatuurerfgoed behoort. Er valt zoveel te ontdekken in Thüringen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Schlippe, 06556, Artern/Unstrut, Thüringen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Artern/Unstrut
Schlippe
06556 Artern/Unstrut
Plan route naar startpunt

Unstrut Radweg

Schlippe
06556 Artern/Unstrut

Reinsdorf (bei Artern)

06556 Reinsdorf

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 542392 | Toegevoegd op 23-12-2016 | Laatst gewijzigd op 6-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding