Städtekette Fietsroute door Thüringen

Fietsroute 542376

Aangeboden door:

1680 9

Omschrijving

De Thüringer Städtekette fietsroute neemt je mee langs zeven steden in de Duitse deelstaat Thüringen. Op deze route van ruim 230 kilometer maak je kennis met Eisenach, Gotha, Erfurt, Weimar, Jena, Gera en Altenburg. Al deze steden hebben hun eigen unieke karakter en bijbehorende bezienswaardigheden. Een ware lust voor het oog!

Van de ene naar de andere stad
Het startpunt van deze fietsroute ligt in de stad Eisenach. Deze stad staat bekend om de middeleeuwse burcht Wartburg. Deze burcht van bijna 1000 jaar oud is hoog boven de stad gelegen en het imposante bouwwerk behoort tot het UNESCO-Werelderfgoed. Het is een van de best bewaard gebleven burchten van heel Duitsland. Vanuit hier fiets je verder naar Gotha en vervolgens naar Erfurt. In Erfurt kun je een kijkje nemen bij de 120 meter lange Krämerbrücke, de langste brug van Europa die bebouwd en bewoond is. Vervolgens staat de stad van de klassieken Weimar op het programma en vanuit daar fiets je door naar Jena en Gera.

Eindigen in Altenburg
Je eindigt je tocht uiteindelijk in Altenburg. Hier kun je onder andere een kijkje nemen bij Schloss Altenburg, een kasteel dat ooit de residentie vormde van de hertog van Saksen-Altenburg. Tegenwoordig is het kasteel ingericht als een museum.

Heuvelachtig Thüringen
Op deze route kun je niet alleen genieten van historische stadskernen, maar ook van mooie natuurgebieden die tussen de steden in liggen. Je fietst voornamelijk over geasfalteerde fietspaden en rustige wegen. Een deel van de route loopt door een heuvelachtig gebied. Bereid je dus voor op een avontuurlijk tochtje als je deze route wilt volgen en geniet onderweg van de mooie uitzichten vanaf hogere punten van de route.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Thüringen

Thüringen is een prachtige groene deelstaat in Duitsland vol glooiende heuvels, bossen, rivieren, meren en nog veel meer natuurschoon. Ga hier lekker op pad en maak onder andere kennis met het Thüringer Woud en het Nationaal Park Hainich dat tot het Wereldnatuurerfgoed behoort. Er valt zoveel te ontdekken in Thüringen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Markt, 99817, Eisenach, Thüringen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Eisenach
Markt
99817 Eisenach
Plan route naar startpunt

Eisenach-Wartburgregion Touristik GmbH

Markt
99817 Eisenach

Alexanderstraße
99817 Eisenach

Eisenacher Straßenbahn

Sommerstraße
99817 Eisenach

Eisenach

Bahnhofstraße
99817 Eisenach

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 542376 | Toegevoegd op 23-12-2016 | Laatst gewijzigd op 5-6-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding