Unstrut Radweg

Fietsroute 542324

Aangeboden door:

512 2

Omschrijving

Deze bijna 200 kilometer lange fietsroute neemt je mee van het noordwesten van Thüringen naar het noordoosten bij Saksen-Anhalt. Je volgt daarbij de loop van de rivier de Unstrut van de bron bij Eichsfeld tot aan de monding bij Naumburg. Onderweg wisselen rustige natuurgebieden en gezellige plaatsen elkaar af.

Eeuwenoude bezienswaardigheden
Het startpunt van deze tocht ligt in het plaatsje Kefferhausen in Eichsfeld. Deze regio staat bekend om zijn traditionele gedroogde worstspecialiteiten. Een ouderwetse lekkernij om van te genieten onderweg als je daarvan houdt. Vanuit Kefferhausen ben je binnen een mum van tijd in Dingelstädt. Vanuit hier fiets je verder door verschillende plaatsen naar de keizerlijke stad Mühlhausen. Je vindt hier onder andere verschillende kerken en allerlei bezienswaardigheden uit de tijd van het Thüringer Koninkrijk die het bekijken waard zijn. Natuurlijk kun je in het centrum van de stad ook neerstrijken voor een hapje en een drankje.

Van worst naar wijn
Vanuit hier fiets je onder andere door Sömmerda, Heldrungen en Freyburg naar het eindpunt van de route. Onderweg vind je tal van vakwerkhuizen, historische kastelen, kloosters en middeleeuwse forten die het groene landschap opsieren. Het laatste gedeelte van de route loopt door het wijnbouwgebied Saale-Unstrut. Hier kun je lekkere wijnen inslaan na afloop van je tocht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Thüringen

Thüringen is een prachtige groene deelstaat in Duitsland vol glooiende heuvels, bossen, rivieren, meren en nog veel meer natuurschoon. Ga hier lekker op pad en maak onder andere kennis met het Thüringer Woud en het Nationaal Park Hainich dat tot het Wereldnatuurerfgoed behoort. Er valt zoveel te ontdekken in Thüringen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Wahlstraße, 37351, Kefferhausen, Thüringen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Wahlstraße
37351 Kefferhausen
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Schloss Altengottern

Schloss Altengottern

Kasteel

Dit monumentale landhuis was oorspronkelijk een waterkasteel. ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 542324 | Toegevoegd op 22-12-2016 | Laatst gewijzigd op 12-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding