Genieten van het Gooi

Fietsroute 541775

Aangeboden door:

2815 81

Omschrijving

Stap op de fiets en ontdek het overgangsgebied tussen de Utrechtse Heuvelrug en Het Gooi. Een waar fietsparadijs dat bestaat uit prachtige natuurgebieden en pittoreske plaatsjes zoals Bussum en Blaricum. Je kijkt je ogen uit onderweg!

Lage Vuursche
In Boswachterij De Vuursche wisselen loof- en naaldbomen elkaar af. Het is hier heerlijk fietsen in de stilte. Je kunt onderweg even een blik werpen op Kasteel De Hooge Vuursche uit 1912. Verderop fiets je door Lage Vuursche, een dorp met beschermd dorpsgezicht vanwege de prachtige achttiende- en negentiende-eeuwse huizen die je hier vindt. Van knooppunt 82 tot aan 56 rijd je over de bosrijke grens tussen Noord-Holland en Utrecht.

Grand Café Groeneveld
Ten oosten van Hilversum rijd je over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide. Geniet hier van prachtige vergezichten. Via Natuurbrug Zanderij Crailoo, het grootste ecoduct ter wereld, rijd je het Spanderswoud in. Aan het einde van de route kom je uit bij Kasteel Groeneveld, een buitenplaats die stamt uit de achttiende eeuw. In het koetshuis van dit kasteel vind je Grand Café Groeneveld waar je kunt genieten van een heerlijke hapje en een drankje. Het kasteel is gelegen op een landgoed van zo’n 130 hectare met een prachtige tuin met verschillende landschapsstijlen.

De Tafelberg
Tussen Blaricum en Bussum vind je het hoogste punt van het Gooi: de 36 meter hoge zandrug die de Tafelberg wordt genoemd. Deze berg ligt te midden van de Tafelbergheide en de Blaricummerheide. Dit heidegebied is ongeveer 74 hectare groot en het kent verschillende hoogteverschillen die zijn ontstaan tijdens de ijstijd. Verder vind je hier verschillende leemkuilen die zijn ontstaan doordat men vroeger klei gebruikte om vloeren van te maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grand Cafe Groeneveld (Groeneveld, 3744 ML, Baarn, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grand Cafe Groeneveld
Groeneveld
3744 ML Baarn
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Groeneveld
3744 ML Baarn

baarn

Stationsplein
3743KM Baarn

VVV Baarn

Luitenant Generaal van Heutszlaan 7
3743 JL Baarn
+31 (0)35 544 96 49
Stuur een mail

LWT Gooierserf

Willem Bontekoestraat
1212EH Hilversum
06 - 55 42 77 99
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand Café Groeneveld

Grand Cafe Groeneveld

Fietscafe

Grand Café Groeneveld is gevestigd op het prachtige landgoed v...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Kasteel De Hooge Vuursche

De Hooge Vuursche

Kasteel

Kasteel De Hooge Vuursche ligt in de bossen rondom Hilversum e...

Meer informatie
Landhuis Rusthoek Baarn

Rusthoek

Landhuis

Het buitenhuis Rusthoek werd gebouwd aan het begin van de 20e ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie route door het Gooi"

 geplaatst op:

Mooie route voornamelijk door bos en hei, wel veel Bussum stad, aan eind van knooppunt 79 geen juiste richting naar 80, is rechtdoor richting Blaricum fietspad door bos. In Eemnes is bewijzering puinhoop , bordje 21 stuurt je naar rechts waar je verkeerd uit komt, is bij de kerk rechtdoor ofwel de provinciale weg van Eemnes naar Baarn, bij kasteel Groeneveld in Baarn staat geen bordje 22.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 541775 | Toegevoegd op 15-12-2016 | Laatst gewijzigd op 17-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding