Op pad door het Limburgs fietsparadijs Lommel

Fietsroute 541774

Aangeboden door:

13528 119

Omschrijving

Het oude stadshart van Lommel laat zich uitstekend op de fiets verkennen. Lommel is het centrum van Bosland, het grootste aaneengesloten en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen.

Bosland
Het bos in de Limburgse Kempen bestaat vooral uit grove dennen die vanaf 1850 werden aangeplant voor de productie van mijnhout. Je kunt hier dan ook overal genieten van de heerlijke dennengeur. De laatste jaren zijn er in delen van het bos ook loofbomen aangeplant, samen met grote heidevlakten. In Bosland ervaar je nog een ouderwetse stilte, heerlijk! Je rijdt op deze route enkele kilometers over het lommerrijke fietspad langs het Kanaal van Beverlo. Je passeert hierbij een fraaie jachthaven. Op de fietsroute kom je verder langs de Duitse Militaire Begraafplaats, het grootste militaire kerkhof van West-Europa.

Gezellig Lommel
De route begint en eindigt in het gezellige centrum van Lommel. Hoewel de stad tegenwoordig in Belgisch Limburg ligt, behoorde het eeuwenlang tot de Meijerij van ’s-Hertogenbosch. Het dialect dat je hier hoort, is dan ook Brabants. Je vindt hier enkele fraaie bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pietersbandenkerk uit 1902. Het oude stadhuis dateert uit 1845. De dertig meter hoge kegel van museum Het GlazenHuis is verder hét icoon van de stad en aan leuke terrasjes en goede restaurants is er in Lommel geen gebrek.

Het GlazenHuis
Deze bezienswaardigheid is een waar pareltje om van buitenaf te bewonderen, maar neem ook zeker een kijkje in het bouwwerk. Daar vind je namelijk het Vlaams Centrum voor Hedendaagse glaskunst met tentoonstellingen en een glasshop waar je mooie souvenirs kunt kopen. Glas is al eeuwenlang verbonden met Lommel. Er wordt hier namelijk kwartszand gewonnen dat gebruikt wordt voor de productie van glas en kristal. Er was hier ook lang een glasfabriek te vinden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Lommel (Lommel, 3920, Lommel, Flandes, Bélgica)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Lommel
Lommel
3920 Lommel
Plan route naar startpunt

P1 Adelberg

De Vryheyt
3920 Lommel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Lommel

Toerisme Lommel

Bezoekerscentrum

Toerisme Lommel is hét startpunt voor al je avonturen in Lomme...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Coen

op:

"Très belle ballade que je vous conseille vivement."

 geplaatst op:

Après 1h30 de route en voiture me voilà à Lommel, le paradis des cyclistes. Je regrette que le parcours ne passe pas devant: "‘landmark’ voor Kattenbos." et aux différents endroits que l'on peut voir sur les photos: http://toerismelommel.be/en/node/813. Sinon à part cela, il s'agit d'un très beau parcours.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 541774 | Toegevoegd op 15-12-2016 | Laatst gewijzigd op 20-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding