Dwars door de polders

Fietsroute 541066

Aangeboden door:

1729 29

Omschrijving

Deze route slingert zich een weg door het grensgebied van het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en het Belgische Waasland, een regio net boven Sint-Niklaas. Je fietst door grotendeels onbewoond gebied.

Prosperpolder
Aan de linkeroever van de Schelde rij je door de Prosperpolder en de Schor Ouden Doel: prachtige slikken- en schorrengebieden. Het is hier heerlijk stil. Als je al iets hoort, is het de wind die vrij spel heeft in de weidse polder. Je komt door Doel, het dorpje bij de kerncentrale dat langzaam aan het verdwijnen is. Je ziet hier nog de Scheldemolen uit 1614 staan. Hij staat niet op, maar in de dijk.

Steense Bossen
Niet het gehele landschap bestaat uit polders. Je rijdt door de Steense Bossen en de daarop aansluitende Clingse Bossen, twee heerlijk stille natuurgebieden waar vooral loofbomen groeien. De bossen groeien op een dekzandrug, een zeldzaamheid in deze regio van zeekleipolders. De route neemt je ook mee door een aantal karakteristieke dorpjes. In Prosper en Prosperdorp loopt de grens niet alleen door het dorp, maar zelfs door huizen!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

13
13 (Petrusstraat, 9130, Beveren, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

13
Jouw startpunt
Knooppunt 13
Petrusstraat
9130 Beveren
Plan route naar startpunt

Kerncentrale Doel

Scheldemolen
9130 Beveren
+32 3 202 20 50
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Saeftinghe

Emmaweg
4568PS Hulst

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Luc, Oost-Vlaanderen

op:

Sjaak , Noord-Brabant

op:

"een topper!"

 geplaatst op:

dit is een van de mooiste routes van België die grensoverschrijdend het Nederlandse polders en het land van Saefthinge laten zien, ook raad ik aan de B&B in de Nieuwe Arenberg en ouden Doel als overnachting, Doeldorp ooit een van de mooiste dorpen van Oost Vlaanderen! herschapen is door de mens zijn ideaalbeeld? vernielen naar het gekende spookdorp van weleer!! in Prosper Polder is er een oude herberg" Angelus" zeker de moeite waard om een heerlijk streekbiertje of een hapje te verorberen,verder rijd je in prachtige en sfeervolle dorpjes als Nieuw Namen, Clinge, Sint Jansteen en even afwijkend v.d. route het vestingsstadje Hulst!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 541066 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding