De Blauwe Ommegangroute

Fietsroute 541058

Aangeboden door:

4241 38

Omschrijving

Deze route laat je genieten van het prachtige natuurschoon langs de Schelde en de Dender. Ook kom je door pittoreske plaatsjes als Dendermonde. En kun je een lus maken richting het Buggenhoutbos, een schitterend eeuwenoud loofbos.

Vlassenbroekse Polder
Langs de Schelde liggen enkele verrassend stille moerassige natuurgebieden. Vanaf de dijk kijk je bijvoorbeeld uit over de Vlassenbroekse polder, een prachtig reservaat dat in een meander van de Schelde ligt. Het landschap bestaat hier uit een mix van kreken en sloten, weilanden en zoetwaterschorren. Aan de rand van deze polder rij je door het pittoreske Vlassenbroek, een dorpje dat symbool staat voor rust en gezelligheid. Je ziet hier onder meer de schitterende middeleeuwse Sint-Gertrudiskerk.

Dendermonde
Dendermonde is ongetwijfeld het pareltje op je route. Ruim er lekker veel tijd voor in om de historische bezienswaardigheden in de oude stadskern eens goed te bekijken. Rondom de autovrije (!) Markt zie je naast middeleeuwse panden en statige herenhuizen ook het veertiende-eeuwse stadhuis met Belfort. Een andere blikvanger is het Vleeshuis uit 1461. De gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk stamt nog uit de dertiende eeuw.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

91
91 (Veerstraat, 9200, Dendermonde, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

91
Jouw startpunt
Knooppunt 91
Veerstraat
9200 Dendermonde
Plan route naar startpunt

Jazz Centrum Vlaanderen

Leopoldlaan
9200 Dendermonde
+32 52 52 04 66
Stuur een mail

Grootzand
9200 Dendermonde

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 541058 | Toegevoegd op 8-12-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding