Römer-Lippe-route: traject 4

Fietsroute 540762

Aangeboden door:

447 1

Omschrijving

Als je bij dit traject bent aanbeland, ben je al over de helft van de gehele Römer-Lippe-Route. Deze route voert je van Hamm naar Lünen. Je fietst daarbij vlak langs de oever van de Lippe en door mooie natuurgebieden, een prachtige omgeving om te verkennen op de fiets.

Historisch Werne
Voor dit fietstochtje stap je aan de rand van Hamm op je fiets. Vanuit hier fiets je langs de oevers van de Lippe naar Werne. Deze plaats is ontstaan in 800 toen de eerste bisschop van Münster hier een kapel liet bouwen in opdracht van Karel de Grote. Rond 834 lag er al een kleine gemeenschap rond de kapel en die gemeenschap is door de eeuwen heen verder gegroeid. Neem een kijkje in Werne en bewonder oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen. Vervolgens fiets je naar de overkant van de Lippe, waar je verschillende natuurgebieden vindt.

Lünen
Via Oberaden fiets je vervolgens verder naar Lünen waar het eindpunt van deze fietsroute ligt. Dwars door Lünen heen stroomt de Lippe. Je kunt hier onder andere een kijkje nemen bij verschillende kerken of bezoek een van de musea en kom meer te weten over Lünen. Je kan natuurlijk ook lekker een hapje eten in een van de restaurantjes van Lünen.

Romeins Park Bergkamen
Onderweg fiets je langs het Romeins Park Bergkamen. Hier kun je een kijkje nemen als je meer te weten wilt komen over de Romeinse cultuur. Je vindt hier een stadsmuseum, het Romeinse kamp Oberaden en een archeologisch leerpad. In 2012 werd hier een reconstructie geopend van de Romeinse hout-aarde-muur. Er valt hier kortom genoeg te zien als je houdt van geschiedenis.

Deze route is onderverdeeld in 6 deeltrajecten van zo'n 50 kilometer. Volg ook een van deze mooie routes:
Meer weten over het Ruhrgebied? Neem dan hier een kijkje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Toerisme Ruhr

Stap op je fiets en maak kennis met de fietsmetropool Ruhr. Mooie meerdaagse routes nemen je mee door natuurgebieden, maar ook door bruisende steden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Je vindt in het Ruhrgebied allerlei bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen en nog veel meer moois.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Maximilianstraße, 59065, Hamm, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hamm
Maximilianstraße
59065 Hamm
Plan route naar startpunt

Maximilianstraße
59065 Hamm

Parkplatz WESTPRESS Arena

Ammerweg
59065 Hamm

Heessen

Kleine Amtsstraße
59065 Hamm

Ritterstraße
59065 Hamm

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 540762 | Toegevoegd op 6-12-2016 | Laatst gewijzigd op 12-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding