Bree, bourgondisch en natuurlijk genieten

Fietsroute 540189

Aangeboden door:

1684 32

Omschrijving

Even onthaasten en nieuwe energie opdoen gaat prima met deze ontspannen fietstocht. De route neemt je mee vanuit Bree door gevarieerde landschappen van Kempen~Broek. Je fietst langs akkers, weilanden en authentieke
plaatsen. Neem plaats op een van de vele gezellige terrasjes om te genieten van een kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai, een streekbiertje van de plaatselijke brouwerij Cornelissen of ga voor een smakelijk diner in Bree.

Kasteelpark Opitter
Rondom Bree rij je door een mozaïek van beekdalletjes, bossen, weilanden en akkers. Je ziet enkele oude hoeven en karakteristieke wegkruisen. In dit buitengebied is het heerlijk rustig fietsen. In het dorpje Opitter rij je even door het in Engelse landschapsstijl aangelegde kasteelpark. Het in 1900 verrezen kasteel is afgebroken, wel zie je er nog een negentiende-eeuwse korenmolen die momenteel als woning dient.

Parel der Kempen
Na een klein stukje door Nederland gereden te hebben, kom je aan de Abeek langs de in 1884 gebouwde Voorste Luysmolen. Het pittoreske Bree wordt ook wel de Parel der Kempen genoemd. In het gezellige centrum zie je verschillende eeuwenoude panden. Het oude stadhuis aan de Markt dateert bijvoorbeeld uit de zestiende eeuw. De voorgevel is in 1755 opnieuw opgetrokken in Lodewijk de XIV-stijl. Ook zijn er voldoende gezellige tavernes te vinden om iets te drinken en eten.

Toren in Ottoonse Stijl
In het buurdorp Beek kom je langs de eeuwenoude Sint-Martinuskerk. De toren en enkele muurgedeelten van deze prachtige kerk dateren uit het begin van de elfde eeuw. Ze worden beschouwd als zeldzame overblijfselen van de Ottoonse Stijl die nog vóór de Romaanse stijl in zwang was. De toren is opgetrokken uit veldkeien en natuursteen. Men vermoedt dat hij aanvankelijk ook als verdedigingstoren werd gebruikt. Iets boven de begane grond zijn in de toren een drietal primitieve maskerkoppen aangebracht, die wellicht uit de Romeinse tijd dateren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Stad Bree (Vrijthof, 3960, Bree, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Stad Bree
Vrijthof
3960 Bree
Plan route naar startpunt

Augustijnerparking

Witte Torenwal
3960 Bree

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/afstappers007.png

Stad Bree

Bezoekerscentrum

Stad Bree is het bezoekerscentrum van het gezellige stadje Bre...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Hele leuke route"

  op:

Adri

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 540189 | Toegevoegd op 1-12-2016 | Laatst gewijzigd op 30-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding