Vanuit Boekel door Brabantse dorpjes

Fietsroute 540181

Aangeboden door:

3723 56

Omschrijving

Vanuit Boekel rij je zo het landelijke Brabant in. Je vindt hier rust, ruimte en gezellige kerkdorpjes als Erp, Lieshout en Gemert.

Brabantse bezienswaardigheden
In de Brabantse kerkdorpjes staan veel historische bezienswaardigheden, zoals fraaie oude (langgevel-)boerderijen. De meeste kerken dateren uit het begin van de twintigste eeuw, ze zijn er niet minder mooi om. In Lieshout kom je langs De Leest, een korenmolen uit 1899. In Beek en Donk doemt aan het einde van de Orchideestraat de Oude Toren op, het restant van een kerk uit 1400. In Boekel kom je langs de Molen Boekel, een korenmolen uit 1785.

Brabantse rust
Uitgestrekte natuurgebieden mogen op deze route dan ontbreken, er valt genoeg natuurschoon te beleven. In het overwegend agrarische landschap kom je af en toe door kleine bospercelen. Zoals het licht glooiende Strijbosch ten westen van het dorpje Handel. Ook fiets je door beekdalletjes en over door populieren omzoomde wegen. Overal ervaar je die kenmerkende Brabantse rust. Bij La Compagnie in Boekel geniet je in de huiselijke sfeer van een drankje en hapje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

La Compagnie (Kerkstraat, 5427 BE, Boekel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
La Compagnie
Kerkstraat
5427 BE Boekel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sint Agathaplein
5427AB Boekel

VVV Volkel in de De Brabantse Hoeve

Zeelandsedijk
5408SR Uden
0413 27 50 70
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Handelia

Hotel Handelia

Hotel

Hotel Handelia is centraal gelegen in het pittoreske Handel en...

Meer informatie
La Compagnie

La Compagnie

Fietscafe

La Compagnie is een eetcafé in het hart van het Brabantse kerk...

Meer informatie
Eetcafé Bo Enzo

Eetcafé Bo Enzo

Fietscafe

Midden in Mariahout vind je dit heerlijke terras! Mede door de...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Wijzigingen/aanpassingen in nummers niet op bord, kaart en app"

 geplaatst op:

Vanuit Boekel knooppunt 62 tot knooppunt 92 mooie route, bijna geheel op verharde wegen. Echter van knooppunt 92 naar knooppunt 64 en van knooppunt 30 naar knooppunt 31 geen vermelding meer van deze knooppunten, wel bordjes wel andere nummers. We hebben van knooppunt 31 naar 30, 50, 52, 51, 62 niet kunnen fietsen omdat er naar en in Gemert geen enkele vermelding naar knooppunt 30 is. Op het bord bij knooppunt 31 is alleen knooppunt 30 aangegeven maar niet de nummers van de bordjes die op dat punt hangen... Daar moet je dan op de gok naar Gemert... We zijn vanuit Gemert toen maar rechtstreeks naar Boekel gefietst.

"verkeerd begin"

 geplaatst op:

ik ben de route aan het bekijken voor mijn schoonouders en het valt me op dat de route naar knooppunt 86 (geschreven met links en rechts) volledig verkeerd is. vraag me af of diegene wel het verschil tussen links en rechts weet.... hoop dat rest van de route wel klopt gaat om de route vanuit boekel door brabantse dorpjes

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 540181 | Toegevoegd op 1-12-2016 | Laatst gewijzigd op 15-3-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding