Fietsen van Vielsalm naar Spa

Fietsroute 539425

Aangeboden door:

5059 18

Omschrijving

In de Ardennen is het heerlijk rustig fietsen over de RAVeLs. Deze route neemt je vanuit Sunparks Ardenne in Vielsalm mee naar Spa, een route die grotendeels over RAVeLs loopt. Een tocht vol bezienswaardigheden die je echt eens met eigen ogen moet zien.

Schitterend Stavelot
Stavelot is een mooi eeuwenoud stadje. Rij vanaf de RAVeL zeker even het gezellige stadshart in dat voornamelijk uit prachtig gerestaureerde achttiende-eeuwse huizen bestaat. Hier herleef je lang vervlogen tijden. De monumentale Sint-Sebastiaanskerk stamt bijvoorbeeld uit 1754. De gezichtsbepalende abdij werd al in 648 gesticht om de naburige barbaren te bekeren tot het christendom. Het huidige complex werd in de negentiende eeuw herbouwd. Je kunt er drie verschillende musea bezoeken.

Monumentaal Spa
Je komt ook door het dorpje Francorchamps dat wereldwijde faam geniet vanwege zijn racecircuit. Maak gerust een uitstapje naar dit circuit als je van autoraces houdt. De route eindigt in Spa, een monumentale stad in de ware zin des woords. Dat de naam van het plaatsje een wereldwijd bekende term voor kuren is geworden, zegt al genoeg. In Spa zie je dan ook veel kastelen, landhuizen en andere leuke optrekjes, want wellness was vroeger voorbehouden aan de rijken der aarde.

Groene RAVeL
De RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes) is een Waals project om paden speciaal voor langzaam verkeer, zoals fietsers, te maken. Auto’s zijn hier dan ook niet toegestaan. Vaak loopt een RAVeL over het traject van een voormalige spoorlijn, zodat de hoogteverschillen beperkt blijven. Je kunt hier rustig doortrappen en onbekommerd van het uitzicht genieten. Soms rijd je door de bossen, dan weer heb je een prachtig uitzicht over een rivierdal of oude stad.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

CenterParcs Les Ardennes (Rue de la Grotte, 6690, Vielsalm, Luxemburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
CenterParcs Les Ardennes
Rue de la Grotte
6690 Vielsalm
Plan route naar startpunt

Place de l'Eglise
6690 Vielsalm

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Sunparks Ardenne

CenterParcs Les Ardennes

Vakantiepark

Sunparks Ardenne is een gezellig vakantiepark aan de rand van ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 539425 | Toegevoegd op 24-11-2016 | Laatst gewijzigd op 29-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding