Fietsen door de zilte wind op Goeree-Overflakkee

Fietsroute 539237

Aangeboden door:

743 21

Omschrijving

Op Goeree-Overflakkee is de zee nooit ver weg. Dus de wind en die heerlijk karakteristiek zilte lucht ook niet. Deze fietstocht neemt je mee door de duinen, langs het strand en door Ouddorp en Stellendam.

Duinen van Goeree
Vanuit de Deltahaven rij je na Havenhoofd de Duinen van Goeree binnen: een natuurgebied waar strand en bos elkaar afwisselen. In het bos geniet je van de stilte, aan het strand waai je lekker uit met het ruisen van de branding als achtergrondmuziek. In Ouddorp rij je door de oude dorpskern. Je ziet hier enkele mooie panden. Ook de Dorpskerk is een plaatje, hij dateert oorspronkelijk uit de veertiende eeuw.

De Schans
Je fietst langs de rand van de Westduinen, een ruig landschap waar nog originele duingraslanden liggen. Even verderop fiets je een stukje langs de oever van het Grevelingenmeer. Je fietst langs De Schans, een voormalig militair fort uit 1665. Door de polder fiets je naar Stellendam waar je onder meer Molen Korenlust uit 1865 ziet.

Houten bommen
De Westduinen fungeerden tijdens de Tweede Wereldoorlog als… nepvliegveld! De Duitsers hadden hier houten namaakvliegtuigen neergezet om geallieerde piloten van bommenwerpers te misleiden. Dat lukte. Totdat de Nederlandse ondergrondse een berichtje naar Engeland wist door te sturen over deze fakevliegtuigen. Het antwoord van de R.A.F. was karakteristiek Engels: er werden nog twee bommen geworpen. Van hout… In de jaren vijftig zijn hier overigens, ironisch genoeg, militaire zendmasten geplaatst.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

64
64 (Deltahaven, 3251LZ, Stellendam, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

64
Jouw startpunt
Knooppunt 64
Deltahaven
3251LZ Stellendam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Haringvlietplein
3251LD Goeree-Overflakkee

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Molen Korenlust Stellendam

Molen Korenlust

Windmolen

Deze molen is gebouwd nadat de voorganger (anno 1821) door een...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 539237 | Toegevoegd op 22-11-2016 | Laatst gewijzigd op 20-6-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding