Torenroute

Fietsroute 538696

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

666 14

Omschrijving

De fietsroute start bij TOP Stellendam en gaat langs drie torens: de watertoren in het dorpje Melissant, de vuurtoren van de badplaats Ouddorp en de statige domtoren in het pittoreske plaatsje Goedereede.

Stellendam is het jongste dorp van het eiland Goeree-Overflakkee. Hier, in de buitenhaven van het vissersdorp, kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Haringvlietdam met daarin de Haringvlietsluizen. Deze sluizen regelen het waterpeil tussende Noordzee en de monding van het Haringvliet. Ze staan ook wel bekend als “de kraan van Europa”. Stellendam heeft nog steeds een vissersvloot en u kunt hier de wereldberoemde Stellendamse garnalen proeven. Verder kunt u hier de zeehondjes bewonderen in zeehondenopvang A Seal of een tochtje maken met een fluisterboot.

Tip 1: Natuurgebied De Kwade Hoek
Het buitendijks gelegen natuurgebied De Kwade Hoek maakt onderdeel uit van de Duinen van Goeree. Vooral in de winter stroomt het zoute water via geulen en kreken ver het gebied in. Wind, water en getij brengen het landschap voortdurend in beweging. Het gebied werd vroeger ‘de kwaaien hoek’ genoemd vanwege de verraderlijke stroming en zandbanken voor de kust.
Internet: www.natuurmonumenten.nl/ natuurgebieden/duinen-van-goeree/ de-kwade-hoek

Tip 2: Zeehondenopvang A Seal
Bij de zeehondenopvang A Seal kunt u zeehonden van heel dichtbij bekijken en zien hoe ze dagelijks worden verzorgd. Verder ontdekt u op speelse wijze allerlei leuke weetjes over het redden van mens en dier.
Adres: Haringvlietplein 3A, Stellendam
Telefoon: 088 - 274 77 80
Internet: www.aseal.nl

Tip 3: Stadje Goedereede en Torenmuseum
Het pittoreske stadje Goedereede was in de middeleeuwen een belangrijke handelsplaats met stadswallen. De naam Goedereede betekent“ veilige ankerplaats”. Veel van de oude glorie is tegenwoordig nog terug te vinden in de oude patriciërshuizen, de vroegere ambtswoning van paus Adrianus (Hotel de Gouden Leeuw), de oude haven en de statige domtoren - rond 1500 gebouwd - die vroeger als baken voor zeevarenden diende.
Adres Torenmuseum: Kerkpad 9, Goedereede
Telefoon: 0187 - 49 37 96
Internet: www.torenmuseum.nl

Tip 4: RTM-Museum
Het RTM-museum bij Ouddorp beschikt over een fraaie collectie van stoom- en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagons. U kunt vanuit dit leuke museum met een originele stoomtram een ritje maken over de Brouwersdam.
Adres: G.C. Schellingerweg 2, Ouddorp
Telefoon: 06 - 13 47 31 83
Internet: www.rtm-ouddorp.nl

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Stellendam (Meester Snijderweg, 3251 LJ, Stellendam, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Stellendam
Meester Snijderweg
3251 LJ Stellendam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Haringvlietplein
3251LD Goeree-Overflakkee

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 538696 | Toegevoegd op 17-11-2016 | Laatst gewijzigd op 28-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding