Proef de rust in grenspark Kempen-Broek

Fietsroute 538675

Aangeboden door:

1730 37

Omschrijving

Grenspark Kempen-Broek is een uitgestrekt en afwisselend natuurgebied. Het ligt ruwweg tussen Weert en het Belgische stadje Maaseik. Een regio waar je nog een haast ouderwetse rust ervaart.

Kempen-Broek
In Grenspark Kempen-Broek vind je een aaneenschakeling van verschillende landschappen: moerassen, dekzandruggen met stuifzand, naaldbossen en beekdalen. Met zoveel afwisseling zal het je geen enkele moeite kosten om kilometers te maken. Je rijdt bijvoorbeeld door de bossen van Altweerterheide en de IJzeren Man. Als je de Zuid-Willemsvaart bent overgestoken, rij je door de Weerter- en Budelerbergen. Het is hier heerlijk rustig, ook op de fietspaden!

Altweerterheide
De route neemt je ook even mee door het Belgische stadje Hamont waar nog sporen uit het Teutenverleden te zien zijn. In de Laurabossen slingert het pad zich tussen de vele geurige naaldbomen door, dat is nog eens heerlijk fietsen! In Altweerterheide, de meest westelijk gelegen plaats in Nederlands Limburg, kun je de Heilig Hartkerk uit 1936 bewonderen.

IJzeren Man
Er zijn in Nederland nogal wat recreatieplassen en meertjes ontstaan door het afgraven van zand. Dit gebeurde met ijzeren baggermachines die in de volksmond IJzeren Man genoemd werden. Om die reden vind je deze naam in Nederland op verschillende plaatsen terug. Ook bij Weert ligt een IJzeren Man: het is de naam van een meer en het bijbehorende natuurgebied. Het meer werd tussen 1910 en 1913 afgegraven om zand te winnen voor de spoorlijn Eindhoven-Weert.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

44
44 (Limburg, 6006SV, Weert, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

44
Jouw startpunt
Knooppunt 44
Limburg
6006SV Weert
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kazernelaan
6006SN Weert

weert

Stationsplein
6001 CH Weert

VVV Weert in de Bruna

Markt
6001EJ Weert
0495 53 42 11

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Crossmoor

Crossmoor

Restaurant

Crossmoor is een golfterrein, maar iedereen is hier welkom. He...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 538675 | Toegevoegd op 17-11-2016 | Laatst gewijzigd op 29-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding