Oudsbergse Watermolens

Fietsroute 538666

Aangeboden door:

1125 58

Omschrijving

Rondom het Belgisch-Limburgse plaatsje Meeuwen-Gruitrode kun je kilometers lang door het licht glooiende en natuurrijke buitengebied fietsen. Deze route neemt je mee langs enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Commanderij van Gruitrode.

Watermolen
Als je bij knooppunt 2 even rechtsaf slaat, kun je een blik werpen op de Hoogmolen en het beschermde dorpsgezicht hieromheen. De geschiedenis van de molen gaat terug tot ten minste 1500 en het huidige gebouw dateert uit 1904. In Neerglabbeek zie je enkele Kempense langgevelboerderijen. De Sint-Hubertuskerk vormt een mooi fotomoment: het gebouw stamt oorspronkelijk uit de dertiende eeuw en het ziet er prachtig uit. Even verderop kom je langs de Commanderij van Gruitrode, een bijzonder cultuurhistorisch erfgoed.

Mooiste plekje
Behalve mooie gebouwen vind je in landelijk Limburg ook een mozaïek van naaldbossen, heideveldjes, beekdalen, vennen, duinen en graslanden. Wat een genot om hier te fietsen, zeker omdat het er zo aangenaam rustig is. Geheime tip: tussen knooppunt 04 en 33 ligt de vlonder aan het Broekven in het brongebied van de Abeek. Het is een van de mooiste fietsplekjes van deze regio. En een ideale gelegenheid om even tot rust te komen. Ervaar het zelf!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

2
2 (Weg naar Ellikom, 3670, Oudsbergen, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

2
Jouw startpunt
Knooppunt 2
Weg naar Ellikom
3670 Oudsbergen
Plan route naar startpunt

Kapelanijstraat
3670 Meeuwen-Gruitrode

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zeer mooie route over brede fietspaden, weg van doorgaand verkeer. Erg afwisselend."

 geplaatst op:

Fijne stop is het restaurant van het theater in Opglabbeek. Het overdekte terras ligt aan de achterzijde van het pand.

Ria

op:

Adri

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 538666 | Toegevoegd op 17-11-2016 | Laatst gewijzigd op 17-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding