Uitzichten langs de Waal bij Nijmegen

Fietsroute 538644

Aangeboden door:

7571 361

Omschrijving

Vanuit het dorpje Lent kun je perfect Nijmegen en omgeving per fiets ontdekken. Deze route neemt je mee door de historische stad en door de Ooijpolder.

De Snelbinder
Je rijdt over de Snelbinder, de speciaal voor voetgangers en fietsers aangelegde brug over de Waal, richting Nijmegen. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de Waalkade, een icoon. Na een rondje langs de historische kern kom je in het Valkhofpark, een heuveltje dat een mooi uitzicht biedt op de Waal. In het park staan de Sint-Nicolaaskapel uit 1030 en de Barbarossa-ruïne, een eeuwenoud restant van de afgebroken Valkhofburcht.

Gelderse Poort
Vanuit Nijmegen rij je de Gelderse Poort binnen, een relatief nieuw natuurgebied langs de rivieren tussen grof Arnhem en Nijmegen. Vanaf de dijk rij je vele kilometers langs de uiterwaarden aan beide zijden van de Waal. Je geniet hier van de rust en de prachtige natuur. Ook kom je langs bezienswaardigheden als de vijftiende-eeuwse poorttoren van het in 1864 gesloopte Kasteel Poelwijk. Bij het gezellige Van der Valk Hotel Nijmegen kom je na je tocht weer helemaal op krachten.

Parijs aan de Waal
Goed, de drukte op het Keizer Karelplein staat even in schril contrast met de luwte in het buitengebied. Maar het Keizer Karelplein hoort bij Nijmegen. In zekere zin geeft deze rotonde Nijmegen zelfs het tintje van een wereldstad. Het rond 1880 aangelegde plein is namelijk ontworpen met het Parijse Place de l’Etoile als voorbeeld. Je ervaart hier dus een beetje Parijs aan de Waal. Zeker als je even om je heen kijkt, want je ziet hier opmerkelijke gebouwen. Zoals concertgebouw De Vereeniging uit 1915, de Stadsschouwburg en de neoromaanse Titus Brandsma Gedachteniskerk uit 1909. Vanuit Van der Valk Hotel Nijmegen kun je ook route 538645 fietsen.

Let op: Het pontje op deze route heeft verschillende vaartijden per seizoen. Check van tevoren de actuele vaartijden om goed voorbereid op pad te gaan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent (Hertog Eduardplein, 6663 AN, Nijmegen-Lent, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein
6663 AN Nijmegen-Lent
Plan route naar startpunt

nijmegen lent

Graaf Alardsingel
6663AE Nijmegen

Parkeerplaats centrum

Dorpsplein
6663CS Nijmegen

VVV Nijmegen

van Schaeck Mathonsingel
6511NH Nijmegen
0900 112 23 44
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Hotel

Van der Valk Hotel Nijmegen is een sfeervol en comfortabel hot...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Ooievaar

Uitkijktoren

Uitkijktoren

De uitkijktoren, die in de vorm van een ooievaarsnest is ontwo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jill

op:

"Niet omkeerbaar!!!!"

  op:

"Mooie route maar..."

 geplaatst op:

Mooie route maar met name het deel door Nijmegen moet je echt kijken naar de route, want de aansluiting met de punten klopt niet. Prachtig pad naar het pontje.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 538644 | Toegevoegd op 17-11-2016 | Laatst gewijzigd op 30-9-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding