Vogelspotroute

Fietsroute 538349

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

680 35

Omschrijving

De fietsroute start bij TOP Ooltgensplaat en laat u Oostflakkee zien met de dorpen Oude Tonge, Den Dommel, Achthuizen en Ooltgensplaat.

Ooltgensplaat ligt op het eiland Goeree-Overflakkee. Dicht bij de dynamische steden Rotterdam en Antwerpen. Het gezellige dorpje Ooltgensplaat heeft een rijke historie die teruggaat tot in de 15e eeuw. In 1481 mocht de gelijknamige met gras bedekte kleiplaat worden ingepolderd en geschikt gemaakt voor bewoning. Het dorp heeft een aantal historische panden. Het Oude Raadhuis, met uitzicht op de haven van Ooltgensplaat, stamt uit 1616. Wilt u van een prachtig uitzicht genieten? Bezoek dan de Galathese haven waar u de meest grote schepen voorbij ziet varen. Op weg ernaartoe, is het enorm genieten van de bloemendijken en het weidse polderlandschap!

Tip 1: Fort Prins Frederik
Fort Prins Frederik is rond 1810 onder Napoleon gebouwd om de kustverdediging rond het Volkerak te versterken tegen de Engelse troepen. Aan de overkant kunt u vestingstad Willemstad zien liggen.
Adres: Havendijk 16, Ooltgensplaat

Tip 2: Hellegatsplaten
De Hellegatsplaten danken hun naam aan de sterke stroom die hier vroeger diepe geulen maakte. Deze waren zeer verraderlijk voor passerende schippers. Nu vormen de Hellegatsplaten een beschermd natuurgebied met bijzondere planten en watervogels, vrij grazende heckrunderen en wilde paarden. Vanaf de uitkijktoren bij Ooltgensplaat heeft u een fraai uitzicht over dit gebied.
Internet: www.wsv-ooltgensplaat.nl/ hellegatsplaten
Adres uitkijktoren: Steigerdijk 20, Ooltgensplaat

Tip 3: Heer Olivier B. Bommel
In het dorpje Den Bommel (1481) staat vlakbij de NH kerk een bronzen beeldje van Heer Olivier B. Bommel. In 1997 is dit beeldje door Eizo Toonder, de zoon van schrijver Marten Toonder, onthuld. De dorpskerk is een zogenaamde zaalkerk en is een bezichtiging meer dan de moeite waard.
Adres NH Kerk: Voorstraat 25, Den Bommel

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Ooltgensplaat (Spuidijk, 3257 AG, Ooltgensplaat, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Ooltgensplaat
Spuidijk
3257 AG Ooltgensplaat
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

3257LP Goeree-Overflakkee

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Harry

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 538349 | Toegevoegd op 14-11-2016 | Laatst gewijzigd op 5-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding