Kaagroute vanaf TOP Roelofarendsveen (kort)

Fietsroute 537880

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

1513 40

Omschrijving

Roelofarendsveen maakt deel uit van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente heeft een belangrijke watersportfunctie dankzij de Kagerplassen en het Braassemermeer. Verder is Roelofarendsveen, dat van oudsher verweven is met tuinbouw, een zeer bezienswaardig dorp.

Kenmerkend voor het buitengebied is de afwisseling tussen het veenweidegebied en het water. Dankzij het karakteristieke verkavelingpatroon, de markante windmolens en het nagenoeg ontbreken van bebouwing, is het landschap prachtig. De diverse veerpontjes geven het gebied een bijzondere recreatieve aantrekkingskracht.

Deze fietsroute start bij TOP Roelofarendsveen en brengt u bij de Kagerplas. Hier kunt u met een autoveer naar Kaageiland en vandaar met een voet-/fietsveer verder naar Oude Ade.

Enkele tips

Molens in Kaag en Braassem
Kaag en Braassem telt 20 molens en is daarmee de meest molenrijke gemeente van Nederland. De Molens- en Plassen fietsroute (routekaart verkrijgbaar bij VVV agentschap Kaag en Braassem) gaat langs de groenblauwe oever van het Braassemermeer en door de rustieke uitgeveende polders rondom het meer. Vanaf het water zijn de molens te bewonderen door het volgen van de Alkemade-sloepenroute (eveneens verkrijgbaar bij VVV agentschap Kaag en Braassem) .

Historische sluis Roelofarendsveen
Ten noordwesten van het Braassemermeer ligt een sluisje dat toegang geeft tot de natte polder van Roelofarendsveen en vice versa. Het sluisje stamt uit het jaar 1632. Vroeger werden er vanuit de polder schuiten groenten en turf naar de steden gebracht. Gezien de afwijkende waterstanden tussen de polder en het Braassemermeer was het noodzakelijk om een sluisje aan te leggen.

Braassemermeer
Het Braassemermeer is ontstaan in de tijd van de turfstekers, tussen de zestiende eeuw en 1850. Door vervening en weersinvloeden is de 425 hectare grote waterplas gegroeid. Het groen-blauwe meer staat vooral bekend om haar watersportactiviteiten. Langs het meer vindt u jachthavens, bootverhuurders, cafés en restaurants.
Zomerfietsveer ’t Heen en Weertje naar Kaageiland

De weilanden, pittoreske huisjes, vergezichten vol molens en het nautische karakter van Kaageiland zijn zeer de moeite waard voor een bezoek. Vanaf de Boekhorsterweg in Oud Ade vaart er een fietsveertje naar het eiland. U bereikt de fietsveer via de fietsknooppunten 29-32-49-40-39-8. Veertijden: juni t/m augustus, weekenden van mei t/m september.

Voor info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Roelofarendsveen
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Roelofarendsveen
Noorderhemweg
2371EC Roelofarendsveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Noorderhemweg
2371EC Kaag en Braassem

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route."

 geplaatst op:

Mooie route met twee wat saaie (weiland) stukken. Vergeet geen kleingeld mee te nemen. Twee keer met de pont oversteken in deze route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 537880 | Toegevoegd op 10-11-2016 | Laatst gewijzigd op 20-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding