Jaagpadroute vanaf TOP Nieuwkoop

Fietsroute 537835

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

2353 82

Omschrijving

Jaagpadroute vanaf TOP Nieuwkoop

Deze fietsroute start vanaf TOP Nieuwkoop en loopt langs de riviertjes de Kromme Mijdrecht en de kronkelende Meije en de Nieuwkoopse Plassen.
De gemeente Nieuwkoop is ontstaan op afgegraven veengronden en wordt gekenmerkt door weidse plassen, uitgestrekte polders en mooie natuurgebieden.
De Nieuwkoopse Plassen zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door vervening van het gebied. Veen werd op grote schaal weggebaggerd om te gebruiken als turf. Naast de plassen kent de omgeving van Nieuwkoop veel rietvelden, die vooral het oosten van het gebied een wijds en open karakter geven.

Enkele tips
Boerderij de Zevensprong
In deze oude boerderij is het VVV-kantoor en het Historisch- en Poldermuseum gevestigd. Bij de VVV kunt u terecht voor toeristische informatie en routes. Het museum laat de geschiedenis zien van Nieuwkoop en haar omgeving.
Adres: Noordenseweg 23. Tel: 0172-571 120

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Op circa 600 meter afstand ligt het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. U vindt er een interactieve tentoonstelling over de moerasnatuur in de Nieuwkoopse Plassen, een wisselexpositie en horeca. Ook kunt hier de nieuwste fiets- ,wandel- en kanokaart Nieuwkoopse Plassen kopen.
Adres: Reghthuysplein 22. Tel: 0172-52 00 10

Natuurgebied de Groene Jonker
Het in 2007 geopende natuurgebied De Groene Jonker is zeker het ontdekken waard. De afwisseling in de natuur zorgt voor een bijzonder aanbod van weide- en moerasvogels. Door het gebied loopt een wandelpad met diverse uitkijkpunten. In het voorjaar en zomer zie je de lepelaar er zijn maaltje bij elkaar lepelen en in de winter overwinteren er duizenden eenden en ganzen. Een fantastisch gezicht.

Natuurbelevingspad
De Nieuwkoopse Plassen zijn ontstaan door vervening. De eilandjes in de plassen kennen bijzondere flora en fauna en zijn beschermd natuurgebied. Op het eilandje Geitenkamp kunt u een wandeling maken over een prachtig natuurbelevingspad. U bereikt Geitenkamp met een kano, electro of fluisterbootje vanaf jachthaven Plaszicht. Adres: Dorpsstraat 114. Tel: 0172-571786

Werkschuur Natuurmonumenten
Aan de overzijde van de Nieuwkoopse Plassen vindt u bij fietsknooppunt 57 de werkschuur van Natuurmonumenten. Vanaf de werkschuur start het Oudshoornpad, dat dwars door weilanden en over hekken gaat. Ook kunt u een wandeling maken door natuurgebied de Haeck.
U bereikt de werkschuur via fietsknooppunt 83 en 57, tussen deze knooppunten vaart het Zonneveer (mei t/m aug). Met de auto rijdt u (vanaf de TOP) via Noorden en Achttienhoven (Bosweg). Adres: Hollandsekade 23, Woerdense Verlaat.

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Nieuwkoop (Noordenseweg, 2421XX, Nieuwkoop, South Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Nieuwkoop
Noordenseweg
2421XX Nieuwkoop
Plan route naar startpunt

De Suikerhoeve Pannenkoekenrestaurant

Noordenseweg 23K
2421 XW Nieuwkoop
+31 (0)172 57 40 2
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Julianalaan
2421XX Nieuwkoop

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Dorpsstraat
2421AZ Nieuwkoop

Drinkwatertappunt Oasen (Nieuwkoop)

Scouting Nieuwkoop
2421NK Nieuwkoop

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Suikerhoeve

De Suikerhoeve Pannenkoekenrestaurant

Pannenkoekenhuis

De Suikerhoeve Pannenkoekenrestaurant heeft een uitgebreid aan...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Cornelis

geplaatst op:

schitterende en rustige route!!

"Ot en Sien, meanderend rivierenlandschap"

 geplaatst op:

Prachtige route door het Groene Hart. Fantastische uitzichten en je volgt gewoon de Amstel, de Meije en de Kromme Mijdrecht. Soms rij je door het water (Meijepad). Of bedien je zelf handmatig de pont(niet Coronaproof dus desinfecteer je handen daarna). Veel mogelijkheden om te stoppen (bankjes) en te genieten. Ook in Coronatijd zijn er voldoende “coffee/ice to go” voor een versnapering. Startpunt is een TOP met voldoende parkeergelegenheid. Echt een aanrader!

"Top route"

 geplaatst op:

Mooie afwisselende route door stukje onbekend Nederland. Ook niet overvol met fietsers.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 537835 | Toegevoegd op 10-11-2016 | Laatst gewijzigd op 28-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding